Specialist în arta flamandă, omagiat cu titlul de Doctor Honoris Causa al UAD

Specialist în arta flamandă, omagiat cu titlul de Doctor Honoris Causa al UAD
Preşedintele Confederaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Negustori de Artă şi Antichităţi (CINOA), Jan de Maere, urmează să fie recompensat cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte şi Design.

Ceremonia de decernare a prestigiosei distinţii va avea loc miercuri, de la ora 10:30, în Sala Mare a Casei Matei Corvin, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Jan De Maere, expert în artă, este doctor în neuroştiinţe, fiind în prezent coordonatorul cursului postuniversitar de „Connoisseurship" din cadrul Universităţii Vrije din Bruxelles. Activitatea sa academică este punctată de cea de istoric al artei, specialist în arta flamandă a secolelor XVI şi XVII şi expert în domeniul artei contemporane. Concomitent, se remarcă şi prin activitatea de curator al unor importante expoziţii în muzee din Belgia, precum şi prin cea de jurnalist al revistelor L'Eventail şi Isel.

Din 2009, ocupă scaunul de preşedinte al CINOA, funcţie susţinută de o vastă experienţă în domeniu, Jan De Maere fiind între anii 1980-2008 preşedintele unor diferite uniuni, asociaţii şi târguri de artă şi antichităţi din Belgia şi Luxemburg.

Cunoştinţele sale în domeniu s-au constituit într-o carte de vizită, fapt care a determinat prezenţa sa în juriile unor prestigioase târguri de artă, precum TEFAF Maastricht, BRAFA Bruxelles sau FIAC Paris, şi ale unor bienale, precum cele din Dakar sau Dubai.

Comenteaza