Spectacol despre eşecurile unei femei

Spectacol despre eşecurile unei femei
“Scurtă istorie a eşecurilor mele” se numeşte piesa pe care o va susţine actriţa Diana Roşca mâine, de la ora 19.00, în studioul Euphorion al Teatrului Naţional. Regia este semnată de Răzvan Mureşan. “Scurtă istorie...” este un “one woman show” în care aceasta joacă, timp de o oră, mai multe ipostaze.
Actriţa va fi, pe rând, o fostă angajată de supermarket, acum şomeră, decisă să saboteze magazinul, o psihopată care-şi imaginează la fiecare gest al prietenului ei că el o va ucide, o femeie kamikaze etc. Finalul reuneşte aceste posturi şi răstoarnă perspectiva într-un mod neaşteptat. Piesa, a dezvăluit actriţa, este scrisă de un autor român contemporan, dar scoasă pe piaţă sub pseudonimul Luca Romanov.

Diana Roşca este una dintre cele mai talentate tinere actriţe clujene. A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, remarcându-se ca studentă cu rolul principal din spectacolul “Penthouse” de C.C. Buricea-Mlinarcic sau cu partiturile din “Richard III” de William Shakespeare (foto) şi “Lecţia” de Eugene Ionesco.

 

Ca actor profesionist a jucat în “Vicontele” de Eugene Ionesco, la Teatrul de Păpuşi “Puck” sau în filmul de scurtmetraj “Rating”, în regia lui Sorin Misirianţu. A realizat “one woman show”-ul de mare succes “Toate avem aceeaşi poveste”, prezentat atât în România, cât şi în SUA. A colaborat cu regizori ca Andrei Şerban, Alexa Visarion sau Andrew Reilly şi a lucrat alături de Compania Psychological Art Circus din Londra.

 

Intrarea la spectacolul de mâine- seară este liberă. “Scurtă istorie a eşecurilor mele” e disertaţia de masterat a Dianei Roşca.

 

Comenteaza