Spectacol pentru persoanele vârstnice de la Centrul de Îngrijire Cluj, la Fabrica de Pensule

Spectacol pentru persoanele vârstnice de la Centrul de Îngrijire Cluj, la Fabrica de Pensule
O reprezentaţie specială a spectacolului "Cartea bătrânilor" de Szilagyi Domokos si Plugor Sandor va avea loc vineri, 24 februarie, de la ora 18, Teatrul Sala Mica, Fabrica de Pensule. Evenimentul se adresaeză exclusiv persoanele vârstnice de la Centru de Ingrijire - Cluj.

„Cartea bătrânilor" este un poem de 699 de versuri, scris de faimosul poet maghiar ardelean Szilagyi Domokos după desenele unui alt artist cunoscut, Plugor Sandor. Pornind de la el, regizoarea Mihaela Panainte a creat un spectacol-instalaţie, în care joacă Harsányi Attila, unul dintre cei mai apreciaţi actori de limbă maghiară din Transilvania.

De origine din Budapesta, având o carieră dramatică de peste 20 de ani în Ungaria, actorul colaborează de câţiva ani cu teatre şi companii independente din România. Cel mai important rol creat aici este în monodrama Hess de Alina Nelega, montată la Aradi Kamaraszinhaz, pentru care Harsanyi Attila a obţinut în 2011 Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Teatru "Atelier" de la Baia Mare, Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea şi Festivalul de Teatru de la Piteşti.

Din echipa spectacolului fac parte: Artistul plastic Adrian Cojocaru, Bodoki-Halmen Kata, asistent de regie, Almási Attila, lumini, Bándi Dániel Dávid, asistent de lumini.

 

 

Comenteaza