Spectacole caritabile pentru regizoarea Mona Marian

Spectacole caritabile pentru regizoarea Mona Marian
Regizoare Mona Marian, directoarea Teatrului de Păpuşi "Puck" din Cluj-Napoca, suferă de o boală necruţătoare, care ar putea fi tratată într-o clinică din străinătate. În acest scop, publicul clujean este invitat, la acest sfârşit de săptămână, să participe la o serie de spectacole umanitare.

Astfel, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 11.00, se va desfăşura spectacolul în limba maghiară „Vitez Laszlo şi Magicianul", iar duminică de la orele 11.00 şi 12.30 va avea loc spectacolul în limba română „Punguţa cu doi bani". Spectacolele vor avea loc la sediul Teatrului de Păpuşi "Puck"

Potrivit fiicei regizoarei, Cătălina, medicii nu au putut da un diagnostic concret în ceea ce priveşte boala de care suferă artista.

"Deși a încercat cu toată puterea să ascundă boala care o macină, mă vad în situația de a face publică starea ei de sănătate și de a căuta sprijinul vostru al celor care îi admirați munca, a celor care s-au bucurat în fața operelor sale și au găsit inspirație în creațiile ei. Mama a fost diagnosticată cu o afecțiune necruțătoare. Este vorba despre o forma atipică de Scleroză Multiplă sau de o alta afecțiune neurologică degenerativă care însă, din cauza lipsei tehnologiei, în Romînia nu poate fi identificată. Doctorii ne-au dat prea puține speranțe. Musculatura a început să cedeze, mănînca cu greutate, nu mai poate vorbi, se miscă extrem de greu. Mama se zbate în capcana propriului trup, fiind în același timp extrem de lucidă. Se caută tratamente și soluții. În mometul de față este internată la Cluj și i se fac teste alternative. Medicii au cerut sprijinul colegilor din alte țări unde există tehnologie mai avansată și unde afecțiunile neurologice ar putea fi tratate cu succes, însă costul analizelor, al tratamentelor și a îngrijirii de specialitate s-a ridicat peste puterea noastră financiară. În orice moment am putea fi chemați intr-o alta țară pentru tratament și nu vom putea acoperi cheltuilile. Avem mare nevoie de suportul vostru", spune Cătălina.

Donaţiile pentru investigaţiile medicale şi tratamentul necesar, care va fi efectuat într-o clinică din Olanda, pot fi făcute în contul cu numărul: RO56 RZBR 0000 0600 0292 0443 deschis la Raiffeisen Bank.

Mona Marian este unul dintre cei mai cunoscuţi regizorii clujeni la nivel naţional şi chiar internaţional. Născută în 1961 Mona Marian este absolventă a secţiei de regie, din cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale", Bucureşti, la clasa profesoarei Cătălina Buzoianu. A montat zeci de spectacole, la Teatrul Naţional din Cluj, dar şi la diverse teatre de păpuşi din ţară, în special la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, al cărei directoare este începând din anul 2005. Mona Marian este, totodată, lector universitar în cadrul facultăţii de Teatru şi Televiziune din Universitatea Babeş-Bolyai. În acest an, regizoarea a montat la Teatrul Naţional spectacolul "D'ale carnavalului", după I.L. Caragiale şi a pregătit, de asemenea, montarea, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, a spectacolului „Femeia nisipurilor", după Kobo Abe, premiera fiind însă suspendată din cauza unor probleme obiective.

 

Etichete
Comenteaza