Spectacolele lui Andrei Șerban revin în programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj

Spectacolele lui Andrei Șerban revin în programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj
Teatrul Maghiar de Stat Cluj reia, în stagiunea 2015/2016, două dintre spectacolele de succes semnate de Andrei Șerban: Hedda Gabler de Henrik Ibsen și Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman.

Cele două spectacole în format studio sunt programate la sfârșitul lunii decembrie - Hedda Gabler joi, 17 decembrie, ora 19.00 (următorul spectacol fiind pe 16 ianuarie), iar Strigăte și șoapte duminică, 19 decembrie, ora 19.00 (următorul spectacol fiind programat pe 7 ianuarie).

Premiera spectacolului Hedda Gabler a avut loc în anul 2012, producția primind trei premii UNITER: pentru Cea mai bună actriță în rol principal (Imola Kézdi), Cea mai bună actriță în rol secundar (Enikő Györgyjakab) și Cel mai bun actor în rol secundar (András Hatházi). Rolul principal este interpretat de Imola Kézdi, alături de ea fiind prezenți actorii Zsolt Bogdán, Anikó Pethő, András Hatházi, Ervin Szűcs, Csilla Varga și Réka Csutak. „este o producţie care ne demonstrează, încă o dată, pentru ce mai mergem la teatru (...) Hedda Gabler poate fi un reper în teatrul românesc al acestor ani, demn de pus în capătul superbei trilogii şerbaniene a profunzimilor umane pusă la cale de regizor împreună cu cei de la Teatrul Maghiar", scrie criticul Paul Boca.

Bazat pe filmul lui Ingmar Bergman, spectacolul Strigăte și șoapte a fost distins în anul 2010 cu premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, iar Zsolt Bogdán a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal. Din distribuție mai fac parte actorii: Anikó Pethő, Emőke Kató, Imola Kézdi, Csilla Varga și Csilla Albert.

Comenteaza