START, TIFF 2021! LISTA recomandărilor lui Tudor Giurgiu

START, TIFF 2021! LISTA recomandărilor lui Tudor Giurgiu
| Foto: TIFF

"Azi începe TIFF. A 20-a oară, cea mai intensă și plină de neprevăzut rutină din an. Și, pentru că mulți prieteni mă întreabă ce e de văzut musai la festival, am și eu lista mea de favorite", scrie Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului. 

- Filmele românești în premieră care se vor prezenta la cinema-ul în aer liber de la USAMV, un loc fabulos pentru proiecții. Toate merită full house.
- Cineconcertul INFERNUL, pe muzica italienilor de la Edison Studio, muzicieni fabuloși, premiați cu premiul Ars Electronica.
- Noaptea regilor – o Șeherezadă modernă care se întâmplă într-o închisoare de mare risc.
- New Order al lui Michel Franco, Marele Premiu al Juriului de la Veneția 2020. Un film-bombă!
- Filmul și masterclassul lui Szabo Istvan, probabil unul din invitații cei mai importanți ai TIFFului din acești 20 de ani. O legendă vie.
- The World to Come cu Vanessa Kirby (actrița momentului), Casey Affleck, filmat în România, de-abia aștept să îl văd!
- Trupa islandeză MUM, pe care am văzut-o întîi în Reykjavik și mi-a plăcut tare. Vine la Bonțida, la Castelul Banffy, cu un cineconcert care sunt convins că va ieși tare de tot.
- Căutătorul de vânt, debutul lui Mihai Sofronea, un film sensibil și emoționant în care joacă Dan Bordeianu, Adrian Titieni și Olimpia Melinte
- Întregalde, filmul lui Radu Muntean prezentat la Cannes. Pentru Tiffarii care au prins începuturile festivalului, Radu a regizat primele spoturi TIFF, unele absolut geniale (Vasluianu în parodia cu ciobani la Brokeback Mountain sau spotul cu țărăncuța a cărei fustă e luată de vânt pe Cetățuie precum lui M. Monroe & multe altele)
- Tina, despre viața și cariera Tinei Turner. O super-diva!
- Nebunia de film spaniol “Baby”, o bizarerie care nu trebuie ratată. Nu e pentru tinerele mame.
- România sălbatică, pentru că e un miracol de film. Făcut cu pasiune, practic din nimic, fără ajutor de la stat iar rezultatul e absolut fabulos.
- Toate filmele lui Eric Rohmer din retrospectiva pe care i-o dedicăm.
- Primul episod din serialul rusesc Six Empty Seats – următoarele se pot vedea din august, după TIFF, pe TIFF Unlimited.
- Petite Maman, o bijuterie de film regizată de Celine Sciamma, cu două fetițe incredibile
- Szindbad, unul din cele mai bune filme maghiare ever, l-am văzut întîi acum vreo 20 de ani, e tare de tot.
Succes la găsit bilete și hai la film!

Comenteaza