Studenţi Erasmus la UAD Cluj-Napoca expun la Casa Matei

Studenţi Erasmus la UAD Cluj-Napoca expun la Casa Matei
Tinerii artişti Charles J. de Bisthoven (Belgia) şi Mia Štark (Croaţia), studenţi masteranzi, la pictură, respectiv grafică, aflaţi la UAD Cluj-Napoca într-o mobilitate Erasmus+, semnează expoziţia Gesture Drawings, vernisată marți, 16 februarie 2016, la ora 19, în Galeria Casa Matei.

Numitorul comun al celor doi artişti în realizarea expoziţiei Gesture Drawings îl reprezintă explorarea gestului şi a mişcării în desen. Atât Charles J. de Bisthoven, cât şi Mia Štark au o manieră de lucru directă şi spontană, mişcarea fiind pentru ei fundamentul desenului.

Potrivit concepţiei celor doi tineri artişti, o expoziţie trebuie să prezinte modul în care getsul şi mişcarea se manifestă în feluri diferite şi variate. În expunerea creaţiilor lor, Charles J. de Bisthoven şi Mia Štark au optat pentru o delimitare a lucrărilor în spaţiile galeriei tocmai pentru ca privitorii să poată avea un contact direct cu desenele şi pentru ca acestea să poată „respira" în voie.

Desenele ce compun expoziţia Gesture Drawings sunt simple şi oneste, sunt urme ale unor mişcări fixate în timp. Ele sunt proaspete şi directe asemeni gesturilor în urma cărora au fost realizate.

Dacă pentru Mia Štark (Croaţia) lucrările din expoziţie sunt o primă parte a proiectului de finalizare a studiilor de master, pentru Charles J. de Bisthoven (Belgia) acestea sunt un exerciţiu necesar în contextul în care tânărul artist afirmă că „Odată ce un desen este terminat, el nu îmi mai aparţine. Privitorul devine autorul său. O imagine văzută de mii de privitori rezultă într-o mie de versiuni ale sale".

Expoziţia Gesture Drawings va fi deschisă publicului clujean până în data de 20 februarie 2016.

Comenteaza