SUPLIMENT Cea mai mare procesiune mariană din Brazilia

SUPLIMENT Cea mai mare procesiune mariană din Brazilia
În seara de 4 octombrie a.c., două milioane de oameni au început să umple străzile oraşului Belem, din districtul brazilian Para, pentru cel mai mare festival marian din lume.

Procesiunea Cirio de Nazare strânge catolici din toată Brazilia, pentru a-şi arăta devoţiunea faţă de Fecioara de Nazaret. Pelerinii petrec câteva ore în procesiune pe străzile din Belem, care este traducerea portugheză pentru Betleem.

În pregătirea celebrării, Episcopii brazilieni au subliniat că "Cirio de Nazare este sărbătoarea familiei, este comuniune, este marele efort colectiv de a umple vasele cu apă, pentru ca Isus să le transforme în vin, noul vin al păcii, dreptăţii şi angajamentului pentru cauza Evangheliei". La 5 octombrie, zeci de grupuri parohiale, mişcări laice şi proiecte pastorale din Arhidieceza de Belem au început o sesiune de 48 de ore de adoraţie în faţa Preasfântului Sacrament, ca pregătire pentru procesiunea de duminică, 9 octombrie. Procesiunea a plecat de la Catedrala din Belem şi a mers trei kilometri, până la Sanctuarul Fecioarei de Nazaret. Aici a fost expusă statuia Fecioarei, pentru ca pelerinii veniţi din toată Brazilia să poată să-şi exprime devoţiunea şi să-i mulţumească pentru harurile primite prin mijlocirea ei.

Cea mai lungă procesiune a fost de peste nouă ore. Devoţiunea pentru Fecioara de Nazaret a început în Portugalia. Statuia originală a aparţinut Mănăstirii Fecioarei de Caulina, Spania, şi, conform unei credinţe populare, a fost sculptată în Nazaret de către Sfântul Iosif însuşi, apoi fiind dusă în Europa. În 1792, Sfântul Scaun a autorizat desfăşurarea acestei procesiuni în oraşul Belem do Para.

 

Comenteaza