SUPLIMENT Papa, într-o vacanţă productivă

SUPLIMENT Papa, într-o vacanţă productivă
În această vacanţă de vară, Papa Benedict scrie al treilea volum din seria “Isus din Nazaret”, îşi pregăteşte călătoriile apostolice din Spania şi Germania şi apropiata împlinire a 50 de ani de la deschiderea Conciliului Vatican II.

Pentru al doilea an consecutiv, Sfântul Părinte îşi petrece vacanţa la Castel Gandolfo, reşedinţa papală de vară aflată la 25 de kilometri sud de Roma, unde se poate bucura de un mediu adaptat pasiunilor lui: studiul şi scrisul pe teme teologice.

Pontiful a luat cu el numeroase cărţi şi documente ca să se pregătească pentru Madrid, pentru Ziua Mondială a Tineretului (18-21 august), şi pentru vizita în Germania natală (22-25 septembrie), ocazie cu care va merge în Berlin, Erfurt, Etzelsbach şi Fribourg. Publicaţia semioficială a Vaticanului, L'Osservatore Romano, a confirmat că "prioritate o are scrierea concluziilor la lucrarea despre Isus din Nazaret". Este al treilea volum al seriei "Isus din Nazaret", serie ce s-a bucurat de un mare succes internaţional după apariţiile din 2007, respectiv de la începutul acestui an. Acelaşi ziar afirmă că Papa "meditează asupra temei credinţei, în contextul apropiatei aniversări a 50 de ani de la deschiderea Conciliului Vatican II (la 11 octombrie 1962), la care Joseph Ratzinger a luat parte de la început". Tema credinţei vine firesc după celelalte două virtuţi teologale, iubirea şi speranţa, cărora le-a dedicat enciclicele "Deus Caritas Est" (2005) şi "Spe Salvi" (2007).

Programul Papei include timp de studiu şi de scris, de rugăciune şi de relaxare în natură. În acelaşi timp, continuă să conducă Biserica, primindu-l mai des pe Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat, dar şi alţi prelaţi. În general, după-amiezele şi le petrece plimbându-se în grădinile de la Castel Gandolfo, însoţit de secretarul personal, Mons. Georg Ganswein, la final rugându-se Fecioarei Maria.

(catholica.ro)

 

Comenteaza