SUPLIMENT Tot mai mulţi creştini sunt în afara Europei

SUPLIMENT Tot mai mulţi creştini sunt în afara Europei
Cele mai semnificative transformări din sânul creştinismului se petrec sub ochii noştri, pe măsură ce religia creştină devine tot mai populară în Africa, America Latină şi Asia, susţin experţi în fenomenul religios creştin. “Istoria creştinismului ca religie mondială este scrisă sub ochii noştri”, a declarat dr. Dana Robert, de la Şcoala de Teologie a Universităţii din Boston, în cadrul unei conferinţe desfăşurate în Indonezia.

"Creştinismul nu mai este religia omului alb. Creştinii sunt acum pretutindeni", a declarat dr. Sang-Bok David Kim, din partea Alianţei Evanghelice Internaţionale. În 1910, 66% dintre creştini locuiau în Europa; un secol mai târziu, doar 26% dintre creştini trăiesc
în ţările continentului european, a precizat Peter Crossing, de la Centrul pentru Studierea Creştinismului Global.

Creştinii din emisfera nordică deţin încă supremaţia financiară, spre deosebire de cei 60% dintre creştinii care trăiesc în emisfera sudică, dar care produc doar 17% dintre veniturile creştinilor. La conferinţa din Indonezia au fost reprezentate diverse confesiuni şi organizaţii creştine: Comuniunea Anglicană, Consiliul Mondial al Bisericilor, Alianţa Evanghelică Internaţională, Frăţia Penticostală Internaţională şi Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor.

 

 

Comenteaza