Surpriză la Cannes. Trofeul Palme d'Or din acest an, adjudecat de o comedie suedeză

Surpriză la Cannes. Trofeul Palme d'Or din acest an, adjudecat de o comedie suedeză
Filmul care a câştigat anul acesta marele premiu la festivalul de film de la Cannes a fost ultimul adăugat pe lista celor 19 pelicule selectate.

În ''The Square'', adăugat în ultimul moment într-o competiție marcată de negativism, actorul danez Claes Bang îl întruchipează pe curatorul unui muzeu de artă contemporană care pregătește o expoziție despre toleranță și solidaritate.

Totul se schimbă odată cu furtul laptopului și portofelului, în timp ce el salvează o femeie. Regizorul Ruben Ostlund denunță prin sarcasm micile și marile temeri celor bogați față de migranți, refugiați și persoanele fără adăpost.

Potrivit Reuters, regizorul spaniol, Pedro Almodovar, care a condus juriul format din nouă persoane, printre care vedetele de la Hollywood, Will Smith și Jessica Chastain, a declarat că filmul a fost despre "dictatura faptului de a fi corect din punct de vedere politic".

"Un subiect atât de serios este tratat cu o imaginație incredibilă. Este foarte, foarte, foarte amuzant", a spus el. Cineastul Ruben Ostlund și-a lansat cariera de regizor în urmă cu 13 ani, şi s-a făcut remarcat acum trei ani, cu drama ''Force Majeure''.

 

 

Comenteaza