Sute de credincioşi romano-catolici la inaugurarea bisericii din Grigorescu

Sute de credincioşi romano-catolici la inaugurarea bisericii din Grigorescu
Câteva sute de credincioşi romano-catolici clujeni au participat sâmbătă la sfinţirea şi inaugurarea unei noi biserici de acest rit în Cluj, mai exact în cartierul Grigorescu.

Datorită numărului mare de participanţi, circulaţia rutieră a fost restricţionată în zona lăcaşului de cult, iar în curte a fost amenajat un ecran, unde participanţii au putut urmări ceremonia religioasă.

Ceremonia relegioasă a început la ora 18, cu slujba de sfinţire a bisericii romano-catolice "Sfântul Ştefan", care a precedat Liturghia arhierească oficiată în sobor de preoţi de arhiepiscopul romano-catolic al Alba-Iuliei, dr. Jakobinyi Gyorgy.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai multor culte religioase din Cluj-Napoca, ortodox, greco-catolic, reformat şi unitarian.

Între invitaţi s-a numărat şi mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, care s-a s-a întâlnit cu această ocazie cu arhiepiscopul Jakobinyi Gyorgy, pe care îl cunoaşte din cei 21 de ani petrecuţi la Alba.

"Două au fost motivele pentru care am venit, unul obiectiv şi altul subiectiv. Motivul obiectiv îl constituie faptul că este absolut necesară întărirea solidarităţii creştine. (...) Iar motivul subiectiv este că am fost vecin cu Înaltpreasfinţitul Jakobinyi Gyorgy, arhiepiscopul romano-catolic, 21 de ani şi este un om de o calitate aparte. Astfel că şi pentru el a meritat să vin la această ceremonie", a precizat mitropolitul Andrei.

Între oficialităţile prezente s-au numărat consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, consilierul prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs, dar şi fostul viceprimar al Clujului, Boros Janos.

Biserica romano-catolcă inaugurată ieri la Cluj este situată pe strada Donath, în vecinătatea hotelului Premier, este construită într-un stil modern, cu o cruce din piatră încorporată în structura exterioară. Interiorul este amenajat sub forma unei săli mare, deasupra altarului fiind dispuse un crucifix şi un tablou religios mare cu Sfântul rege Ştefan.

 

 

Comenteaza