Teatrul de păpuşi clujean, apreciat de madrileni

Teatrul de păpuşi clujean, apreciat de madrileni
Spectacolul “Cenuşăreasa”, prezentat de Teatrul de Păpuşi Puck la Madrid, a fost vizionat de câteva sute de spectatori, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Acesta a înlocuit piesa “Motanul vrăjitoarei”, programată iniţial, dar care nu s-a mai putut juca din pricină că protagonista s-a îmbolnăvit.  

 

Trei reprezentaţii ale spectacolului “Cenuşăreasa”, după Fraţii Grimm, cu o nouă versiune de Mona Chirilă, în regia lui Aurel Manea şi o adaptare de Alex Căprariu, au avut loc, până acum, la festivalul din Madrid “Veranos de la villa - Titirilandia”, respectiv la gala teatrelor de păpuşi, ediţia a cincea, din Mostoles, comunitatea Madrid.

 

 Protagoniştii piesei au fost artiştii păpuşari Dana Bonţidean, Frunzina Anghel, Călin Mureşan şi Angelica Lupeanu. Conform ICR Madrid, la piesa interpretată sâmbătă şi duminică de către trupa teatrului de păpuşi clujean în capitala Spaniei au participat sute de spectatori.

 

La  Veranos de la villa -“Verile oraşului”, ajuns la ediţia a XVI-a, se dau reprezentaţii de teatru, teatru de păpuşi şi marionete,  cinematografie, muzică, dans, circ din toate ţările europene. Peste 20 de companii din Europa, dar şi din America, au prezentat concomitent poveşti pentru copii, într-un loc special amenajat, la Casa Encendida.

 

 La “Titirilandia”, care îmbină tradiţia cu modul de prezentare inovativ, participă anual 40.000 de spectatori. Teatrul Puck urma să prezinte la Madrid piesa “Motanul vrăjitoarei”, de Thomas Korky, însă aceasta a fost înlocuită, în ultimul moment, cu “Cenuşăreasa”, după ce protagonista s-a îmbolnăvit..

 

“Prezenţa teatrului Puck la cele două festivaluri se înscrie în strategia de promovare a valorilor contemporane româneşti, a teatrului de păpuşi şi marionete, marcând o premieră românească într-unul din cele mai vizibile şi de succes festivaluri din Madrid”, sună un comunicat al Puck.

 

Comenteaza