Teatrul Maghiar a dat drumul noii stagiuni. Vezi programul următoarelor spectacole

Teatrul Maghiar a dat drumul noii stagiuni. Vezi programul următoarelor spectacole
Stagiunea 2014/2015 a Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca a început încă din august, odată cu Zilele Culturale Maghiare. În continuare, în luna septembrie sunt programate trei reprezentaţii, iar, în luna octombrie, amatorilor de artă teatrală clujeni li se pregătesc două premiere.

Primul spectacol programat pentru luna septembrie este Caravaggio Terminal, un proiect de András Visky şi Robert Woodruff, în regia celui din urmă. Acesta urmează să fie pus în scenă vineri, în data de 19, și sâmbătă, 20, de la ora 20:00, la Sala Studio. 

În acelaşi loc, tot de la ora 20:00, va fi jucat, marţi, 23 septembrie, şi spectacolul Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, regizat de Kinga Mezei.

Ultima reprezentanţie programată în luna septembrie este Unchiul Vania de A. P. Cehov, în regia lui Andrei Șerban. Piesa va avea loc vineri, 26, în Sala Mare, de la ora 19:00.

Începutul lunii octombrie aduce pe scena teatrului două premiere. Prima este vodevilul Logodnicii de provincie de Georges Feydeau, spectacol montat de Alexandru Dabija, care se va juca în data de 3 octombrie, la Sala Mare.

În ziua următoare, clujenii vor putea vedea, la Sala Studio, piesa Cel care închide noaptea, producţie creată şi regizată de Nina Ciobanu.

Totodată, în această toamnă, Teatrul Maghiar de Stat va participa la două festivaluri de teatru din București.  Spectacolul Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regizat de András Urbán, va participa la începutul lunii octombrie la festivalul internațional Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul "Nottara", iar Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac, piesă montată de Silviu Purcărete a fost invitat la Festivalul Național de Teatru.

Evenimentul cel mai important al stagiunii 2014/2015 va fi cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, organizat în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie, având ca temă mărturiile corpului.

Comenteaza