Teatrul Naţional Cluj-Napoca, prezent cu două spectacole la un festival în Portugalia

 Teatrul Naţional Cluj-Napoca, prezent cu două spectacole la un festival în Portugalia
Teatrul Naţional Cluj-Napoca a fost invitat să participe cu două spectacole la Festivalul Internaţional de Teatru de la Almada din Portugalia. Este vorba despre spectacolele "Livada de vişini" de A. P. Cehov, regia Roberto Bacci, şi piesa "Condamnat la moarte" de Matei Vişniec, regia Răzvan Mureşan.

Festivalul va avea loc în perioada 4-18 iulie şi se află la cea de 32-a ediţie. În acest an, selecţia festivalului cuprinde spectacole din numeroase ţări precum Elveţia, Spania, Germania, Mexic, Italia, Franţa, Brazilia, fiind o oportunitate de a vedea producţii dintre cele mai reuşite produse în Portugalia şi în lume.

Lista de regizori care au montat aceste spectacole este, la rândul ei spectaculoasă, cuprinzând nume precum Christoph Marthaler, Peter Stein, Luis Miguel Cintra, Katie Mitchell sau Matthias Langhoff.

Festivalul se desfăşoară atât la Almada cât şi la Lisabona, şi are în program, pe lângă spectacole, dezbateri, expoziţii, concerte, spectacole de stradă şi numeroase alte activităţi. Mai multe detalii despre festival şi despre spectacolele prezentate găsiţi aici.

Spectacolul "Livada de vişini" se va juca în data de 12 iulie, ora 18:00. la Teatrul da Trindade din Lisabona, iar "Spectatorul condamnat la moarte", în zilele de 13 (ora 21:30), 14 (ora 16:00) şi 15 iulie (ora 21:30) la Teatrul Municipal Joaquim Benite din Almada, Sala Experimentală.

Participarea Teatrului Naţional Cluj-Napoca la Festivalul de la Almada se bucură de sprijinul Institutului Cultural Român din Lisabona.

Comenteaza