Teatrul Puck merge cu două spectacole în Franța

Teatrul  Puck merge cu două spectacole în Franța

Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca va participa la Festivalul de la Avignon cu două spectacole. Este vorba de „Lupul interzis", în regia lui Radu Dinulescu și de „Strada cu îngeri", în scenariul și regia lui Decebal Marin.

„Lupul interzis", realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu redă în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari – povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini.

Povestea lupului cel rău pe care o cunoaștem cu toții din copilărie nu mai este de actualitate. Lumea s-a schimbat, populația a îmbătrânit, tinerii au plecat pentru a găsi de lucru departe de casă... Au apărut monștrii cu dinți de fier și cu lame de oțel, care au smuls unul după altul toți copacii, iar crestele au devenit golașe.

Rămas singur într-un ținut pustiit, eroul nostru, Lupul, și-a luat cu el câteva lucrușoare și a plecat să-și caute norocul, cum se spune la TV, într-o altă lume, într-o altă pădure. Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura, de Elena Ilaș.

Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu. Premiera a avut loc în 24 mai 2018, la sediul Teatrului Puck. Reprezentațiile din cadrul Festivalului de la Avignon vor avea loc din 5 și până în 15 iulie (cu excepția zilei de 9 iulie), în Sala L'Atelier 44.

„Strada cu îngeri", în scenariul, scenografia și regia lui Decebal Marin, va fi prezentat la Festivalul de la Avignon în fiecare zi în în Sala L'Atelier 44,  între 17 și 28 iunie (cu o pauză în 23 iulie).

Spectacolul nonverbal vorbește despre legătura dintre lumea umană și cea angelică. Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conștient de frumusețea din jurul său. E primul spectacol de acest tip care pune un accent deosebit pe inteligența emoțională, urmărind să reconstruiască acea punte care leagă raționalitatea oamenilor mari de puritatea și inocența sufletului de copil.

Distribuția este alcătuită din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Ilustrația muzicală este semnată de Traian Păcurar, caracterele de Ioan Bătăiosu și Decebal Marin, pictura de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin.

Festival d'Avignon are loc pe două secțiuni: IN - din 4 până în 24 iulie și OFF - din 5 până în 28 iulie. Evenimentul oferă în fiecare an un total de aproximativ 250 de spectacole, multe dintre acestea create pentru festival sau prezentate pentru prima dată în Franța.

Fiecare ediție întrunește între 110.000 și 120.000 de bilete pentru spectacole plătite, la care se adaugă 20-30.000 la evenimentele gratuite. Sunt acreditați 500 de jurnaliști, din Franța și din străinătate, care scriu 2.000 de articole despre festival. O serie de emisiuni de televiziune și radio sunt înregistrate în direct.

Comenteaza