TIFF 2014. Olimpia Melinte, protagonista din “Selfie” şi “Canibal”: Joc în primul rând pentru mine

TIFF 2014. Olimpia Melinte, protagonista din “Selfie” şi “Canibal”: Joc în primul rând pentru mine
Una din revelaţiile filmului spaniol, românca Olimpia Melinte, a discutat la TIFF Lounge, despre succesul său din Spania.

Prestaţia din filmul Canibal a propulsat-o pe Olimpia Melinte în atenţia publicului şi a industriei cinematografice. În filmul Canibal, care a putut fi văzut la TIFF 2014, Melinte face un rol foarte bun. Moldoveanca de o frumuseţe specială a discutat foarte deschis cu publicul clujean tiffar.

Mihnea Măruţă, moderatorul TIFF Lounge, a prezentat-o cinefililor veniţi la Cortul TIFF din Piaţa Unirii ca una din cele mai solare figuri feminine din ultimii ani la festival!

În "Canibal", Olimpia Melinte întruchipează două gemene care sunt de un an si jumatate în Spania şi fac masaj. Actriţa le  joacă pe ambele fete!

"Da, fac masaj profesionist, pe bune. Dacă nu îmi va merge cu actoria o să îmi fac un cabinet de masaj. Am avut client pe bune! Nimeni nu ştia de mine in Spania, cine sunt, cine eram. Important era să nu îi spun clientului cine sunt, care e menirea mea. La primul client am crezut că leşin, dar am trecut testul", a spus Melinte. "A fost un bărbat primul client la masaj, am fost foarte emoţionată", a mai spus frumoasa actriţă.

"Maseurii şi maseuzele privesc corpul uman altfel ca restul oamenilor, îşi dau seama dacă cineva e bolnav, îşi dau seama dar pentru asta trebuie ani de experienţă" a mai spus Melinte.
Moderatorul a accentuat pe faptul că filmul Canibal este unul despre "carne", despre trupul uman. "E ca în tablourile flamande. Tot filmul are legătura cu relaţia noastră cu trupul şi al celorlalţi cu trupul", a spus Măruţă.

Olimpia Melinte poate fi văzută la TIFF 2014  în trei filme, "Selfie", "Canibal " şi premiera "Într-o lume nouă". Canibal nu mai rulează la festival, după ce a fost proiectat de două ori.

Actriţa a fost întrebată cum poate să joace roluri atât de diferite.

"Selfie a fost o adevărată provocare, jucam o adolescentă, ceea ce eu acum nu mai sunt. A trebuit să mă îngraş 10 kilograme în 14 zile. Când a venit propunerea pentru "Selfie", şi am citit scenariul, am aceptat fără să mă mai gândesc. Mi s-a părut extraordinar. Am avut mereu o problemă cu felul în care arată ceilalţi. Copii văd asta şi îşi formează o imagine falsă despre oameni. A fost o provocare, că a trebui să mă întorc în adolescenţă, când eu vroiam să fiu înaltă, dar nu aveam cum să fiu. Mi se pare acum o mare prostie. Noi ne chinuim mult să avem o apariţie. Oamenii sunt curioşi dar apoi după aceea vor să vadă ce e în spatele apariţiei. Mi-am dorit mult să joc o comedie aşa că a fost totul bine" a povestit Olimpia Melinte.


Care sunt riscurile îngrăşării şi ale slăbirii bruşte, a sunat o altă întrebare a moderatorului.

"Fac mult sport, aşa că nu am simţit, a fost foarte natural tot. Poate şi pentru că eram foarte concentrată pe ce am avut de făcut" a mărturisit actriţa.

Filmul lansat în toamna lui 2013 a produs deja efecte, a deschis porţi iar românca este reprezentată de un important agent spaniol şi unul similar german! Olimpia Melinte a refuzat roluri în seriale.

"Joc pentru mine, nu pentru altcineva şi dacă nu îmi place rolul, mai bine îl refuz" a explicat ea decizia. 

Un film interesant care va rula miercuri la TIFF, ora 22.30, Cinema Florin Piersic, este "O lume nouă". O româncă merge in SUA să îşi întâlnească soţul, întâlnirea unor oameni care nu s-au văzut de mult timp, la final se întamplă ceva interesant.

"Pentru acest film m-am întors în 1907. Fără să citesc atent scenariul nu puteam înţelege, aşa că am citit apoi şi cartea Moara cu noroc. E un fel de a se comporta, de a gîndi, special acelor ani. Am filmat la New York, oraş cosmopolit, total străin. Trebuia pe platou să mă întorc cu un secol în urmă, a fost ceva foarte straniu. Mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu accentul ardelean, eu sunt moldoveancă, e complicat să vorbeşti ardeleneşte" a mai spus Olimpia Melinte.

 

Etichete
Comenteaza