TIFF 2020. Încep înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban

TIFF 2020. Încep înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film sunt invitați să-și înscrie proiectele pentru cea de-a șasea ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, acordată în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2020 la Cluj-Napoca.

Inițiată în memoria unuia dintre cei mai importanți critici de film din România, bursa are o valoare de 2500 de euro și este oferită în parteneriat cu Conceptual Lab.

În acest an, Bursa Alex. Leo Șerban este deschisă cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj și tinerilor jurnaliști și critici de film. Pot fi depuse proiecte de lungmetraj – ficțiune sau documentar – aflate în dezvoltare sau pre-producție și proiecte editoriale axate pe cinema (carte, revistă, website, emisiune, vlog, blog etc). Participanții trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani.

Dosarele trebuie să conțină descrierea proiectului, o scrisoare de motivație și CV și pot fi înscrise până pe 10 martie, pe secțiunea dedicate de pe site-ul festivalului.

Câștigătorul va fi premiat în cadrul celei de-a 19-a ediţii a festivalului. TIFF își propune să contribuie ulterior la realizarea proiectului viitorului bursier, prin intermediul programelor pe care le derulează. Bursierul ediției din 2019 a fost Lina Vdovîi, cu proiectul Il Bel Canto, un demers profund personal, un documentar despre regăsirea tatălui ei și abuzurile suferite de acesta ca imigrant în Italia. O mențiune specială pentru un proiect editorial i-a fost oferită lui Iosif Prodan, pentru dokumentar.ro.

Totodată, o Mențiune specială în valoare de 1000 de euro – oferită de Conceptual Lab și TIFF – va recompensa performanța unui actor român sub 35 de ani care s-a remarcat într-un scurtmetraj sau un lungmetraj lansat în 2019. Lista scurtă a celor propuși pentru această menţiune va fi publicată, în curând, pe www.tiff.ro. În 2019, pe scena galei TIFF a urcat Alex Bogdan, premiat pentru rolul din ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”  (r. Radu Jude).

Bursa Alex. Leo Șerban, iniţiată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Romanian Film Initiative, a fost acordată pentru prima dată în 2012, la TIFF, în memoria unuia dintre cei mai importanți critici de film români, Alex. Leo Șerban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza