TIFF 2022: Chef Adi Hădean gătește pe strada Potaissa, la Ukrainian Street Food Day

TIFF 2022: Chef Adi Hădean gătește pe strada Potaissa, la Ukrainian Street Food Day
| Foto: https://newsweek.ro/

Chef Adrian Hadean va găti luni, 20 iunie, pe strada Potaissa, de la ora 12:00, alături de bucătari ucrainieni la TIFF, în cadrul Ukrainian Street Food Day. Accesul este liber, anunţă organizatorii. 

Chef-ul Adi Hădean a venit la Cluj-Napoca la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022 pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day. Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiționale din țara vecină, pe care clujenii sunt invitați să le încerce pe 20 iunie la un eveniment special, care va fi organizat pe strada Potaissa din centrul orașului. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate inițiativei #SolidarSocial, care livrează mese calde refugiaților.

"M-a bucurat foarte mult invitația primită de la TIFF, pentru că se aliniază cu proiectul pe care l-am pornit prin Solidar Social și prin care am donat, până acum, peste 100.000 de mese calde refugiaților de la graniță. Invit clujenii să ne viziteze pe 20 iunie, vor avea parte de o experiență culinară specială. Și toți banii pe care îi vom strânge în schimbul bucatelor îi vom redirecționa spre comunitatea ucraineană", a transmis Chef Adi Hădean. 

Pentru Ukrainian Street Food Day, TIFF și Adi Hădean a lansat un apel ucrainenilor din Cluj-Napoca, bucătari profesioniști sau amatori, care au fost invitați să se alăture evenimentului, pentru a găti împreună mâncare tradițională.

Ukrainian Street Food Day face parte din TIFF For Ukraine, o inițiativă a Festivalului dedicată industriei de film, dar și comunității ucrainene. Pe baza unui act de identitate prezentat la intrare, înainte de fiecare eveniment, cetățenii ucraineni vor avea acces liber.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...