TIFF. "Apărarea chineză", regizat de Tompa Gabor, proiectat miercuri la festival

TIFF.
Filmul “Apărarea chineză” al regizorului clujean de teatru Tompa Gabor, care este şi director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, va fi proiectat miercuri în cadrul “Zilei Maghiare” de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
Filmul "Apărarea chineză" îi are în distribuţie pe Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern şi Victoria Cociaş. Filmul va fi proiectat la ora 18.30 în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, în prezenţa lui Gabor şi a actriţei Maia Morgenstern.

Filmul prezintă povestea lui Peter Gyorgy, a cărui întoarcere acasă este foarte diferită de ceea ce şi-a imaginat. în primul rând, el află că în cei 22 de ani de când a plecat Transilvania s-a separat de Ungaria şi că ţara sa nu mai este cea pe care o ştie. Mai rău de atât, Peter nu e deloc binevenit. Povestea lui - două decenii de gulag siberian - reprezintă o ruşine pentru autorităţile locale, care vor să îşi dovedească fidelitatea faţă de doctrina de partid, transformând Uniunea Sovietică într-o sursă de bunătate infinită, au explicat organizatorii.
Comenteaza