TIFF2022 face primii pași pe Lună: Invaders aduc la Cluj-Napoca un cine-concert stelar - Moonwalk One

TIFF2022 face primii pași pe Lună: Invaders aduc la Cluj-Napoca un cine-concert stelar - Moonwalk One

În 1969, întreaga planetă urmărea în direct, cu sufletul la gură, primul pas pe care omenirea îi făcea pe Lună. Anul acesta, Festivalul Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie, Cluj-Napoca) invită cinefilii să retrăiască emoțiile și intensitatea acelui eveniment legendar, într-un cine-concert de senzație. 

Moonwalk One, filmul care spune povestea spectaculoasă a misiunii Apollo 11, va putea fi urmărit pe 21 iunie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, acompaniat live de artiștii francezi de la Invaders. Bilete au fost puse în vânzare și sunt disponibile pe: https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-cine-concert-moonwalk-one

Moonwalk One îmbină imagini de arhiva NASA cu reacțiile oamenilor de pretutindeni, care au urmărit aselenizarea din fața televizoarelor. Explorând dimensiunea filozofică și poetică a misiunii fără precedent, documentarul regizat de Theo Kamecke relatează acest eveniment lunar așa cum a fost el trăit la acea vreme, drept o aventură umană incredibilă. Pe muzica francezilor de la Invaders, invitați speciali la #TIFF2022, epopeea științifică reușește să redea intensitatea și dramatismul momentului care a marcat istoria omenirii. Compoziția originală care va însoți proiecția documentarului este nuanțată de Kraut și Space Rock, două stiluri muzicale apărute la sfârșitul anilor ’60 și inspirate din explorarea spațiului.

„Am vrut să creăm o epopee atemporală, care să dea pe spate publicul”

O formație muzicală înființată de Nicolas Courret, artistul care va acompania proiecția filmului la tobe și sintetizatoare și cel care a creat sample-urile muzicale care vor sta la baza orchestrației originale, Invaders a pornit ca un duo, alături de pianistul David Euverte. Special pentru cine-concertul Moonwalk One, în 2020 s-a alăturat formației și Nicolas Bonniere, care va condimenta sound-ul original cu acordurile și efectele speciale ale chitarei electrice. Cei trei muzicieni invitați la #TIFF2022 le promit spectatorilor o seară (aproape) în imponderabilitate.

Nicolas Courret a fost toboșar al grupului rock Eiffel și a lucrat cu artiști precum muzicianul Bertrand Burgalat, scriitorul Michel Houellebecq, formația The Married Monk sau cântărețul Olivier Mellano. Compune frecvent muzică și pentru teatru, alături de artiști precum cei din faimoasă companie franceză Royal de Luxe (teatru de stradă cu marionete mecanice gigant) sau alături de David Euverte pentru seria de copii „Dans La Toile”, regizată de Emma Carré. Pasionat de cinema, înainte de cine-concertul MoonWalk, Nicolas Courret a creat muzica pentru iconicul film horror „Carnival of Souls”, regizat de Herk Harvey.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza