Tinerii clujeni, așteptați să-și spună părerea despre activitatea culturală din oraș

Tinerii clujeni, așteptați să-și spună părerea despre activitatea culturală din oraș
Tinerii clujeni își pot exprima opinia față de oferta culturală a Clujului și se pot implica în îmbunătățirea acesteia prin intermediul proiectului „Clujul are atitudine – Tinerii la putere în 2015”, organizat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

 

„Proiectul Clujul are atitudine, demarat în 2012, a fost foarte bine primit de comunitatea locală. În acest an, când Clujul este Capitala Europeană a Tineretului, dorim să convingem tinerii să se implice în viața culturală a orașului și să-și spună părerea, iar aceasta să fie ascultată. Credem că printr-un dialog real generat de societatea civilă oferta culturală a Clujului poate fi adaptată mai bine nevoilor tinerilor", a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

Începând de joi, prin vot pe site-ul www.clujulareatitudine.ro, tinerii vor putea să evalueze activități și spații culturale, de la festivaluri la biblioteci și muzee. Dorințele și ideile acestora vor fi prezentate și printr-o serie de filme scurte, precum și prin mesaje și fotografii colectate de voluntarii și postate pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Campania de vot se încheie în 26 aprilie, iar apoi toate informațiile primite de la clujeni vor fi analizate. La începutul lunii mai, AFA va organiza o dezbatere publică cu principalii actori şi asociaţii dedicate comunităţii tinere a oraşului, pentru a căuta împreună soluții de dezvoltare comunitară.

Prima ediție a proiectului „Clujul are atitudine" s-a desfășurat în 2012 și a urmărit să îmbunătățească relațiile instituțiilor publice cu cetățenii, pornind de la evaluarea gradului de satisfacție privind eficiența instituțiilor cu care locuitorii intră frecvent în contact. „Clujul are atitudine - Tinerii la putere în 2015" este organizat în perioada 2 aprilie - 10 mai.

 

 

Comenteaza