Tinerii din România pot viziona și vota online filmele din competiția europeană Young Audience Award

Tinerii din România pot viziona și vota online filmele  din competiția europeană Young Audience Award

Între 23 - 25 aprilie 2020, tinerii cu vârste între 12-14 ani din România pot viziona și vota online cel mai bun film european pentru adolescenți. Competiția Young Audience Award (YAA) este organizată în România de EducaTIFF, programul de educație cinematografică al Festivalului Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Academia Europeană de Film.

Anul acesta, la a șaptea ediție, în mod excepțional, filmele vor putea fi vizionate și votate online, pentru a le permite micilor cinefili să se bucure de fime în siguranță, acasă. Adolescenți din 34 de țări aleg, prin vot, dintre cele trei filme nominalizate, câștigătorul trofeului pentru „Cel mai bun film european de tineret”.

Cum funcționează?

·Până joi, 16 aprilie, adolescenții între 12-14 ani se pot înscrie completând acest formular: tiny.cc/efayaa

·Participanții vor fi validați și vor primi o parolă personalizată, prin care vor putea accesa platforma de vizionare a filmelor.

·Filmele vor putea fi vizionate online între 23-25 aprilie, pe platforma dedicată.

·Duminică, 26 aprilie, micii jurați vor participa la discuții pe tema filmelor și vor putea vota online filmul preferat. În aceeași zi va avea loc și festivitatea de premiere a celui mai bun film european pentru adolescenți al anului.

Filme nominalizate

ROCCA, regia Katja Benrath

Rocca are 11 ani şi duce o viaţă unică. În timp ce tatăl ei astronaut veghează asupra ei din spaţiul cosmic, Rocca locuieşte singură cu veveriţa ei şi, pentru prima oară în viaţă, se duce la o şcoală normală. Aici, felul ei de a fi, lipsit de griji şi nonconformist, iese imediat în evidenţă. Îi confruntă pe derbedeii clasei, pentru că dreptatea i se pare foarte importantă. De asta se şi împrieteneşte cu Caspar, un băiat fără adăpost pe care încearcă să-l ajute. Cu un optimism fără margini, Rocca dovedeşte, ajutată de noii ei prieteni, că şi copiii au puterea de a schimba lumea.

Vacanța mea extraordinară cu Tess, regia Steven Wouterlood

Micul Sam şi familia lui îşi petrec concediul pe insula olandeză Terschelling, dar fratele lui Sam îşi rupe piciorul chiar în prima zi. Lui Sam nu-i convine, dar accidentul i-o aduce în cale pe Tess, o fată ciudată care are plan ingenios de a-şi întâlni tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată. Are doar o săptămână la dispoziţie pentru a reuşi şi este sigură că Sam poate fi de ajutor. Doar datorită ei va descoperi băiatul cât de importantă este familia...

Fratele meu vânează dinozauri, regia Stefano Cipani

Fratele lui Jack, Giò, are sindromul Down. În copilărie, părinții i-au spus lui Jack că fratele lui are super puteri, ca un erou de benzi desenate. Acum însă, că urmează să meargă la liceu, nu mai crede în povestea cu super eroi, și ajunge să îi fie rușine de fratele său. Mai ales după ce o cunoaște pe Arianna, prima sa iubire. Dar nu poți fi iubit de cineva așa cum ești, dacă nu poți iubi la rândul tău pe cineva, în ciuda defectelor sau greșelilor sale.

EFA Young Audience Award  România

European Film Academy - Young Audience Award este un eveniment organizat în România de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care a inițiat programul de educaţie cinematografică pentru elevi EducaTIFF. Programul EducaTIFF își propune introducerea publicului tânăr şi foarte tânăr în lumea cinematografiei și a producției de film şi influențarea primilor paşi către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

European Film Academy (EFA)/ Academia Europeană de Film a fost fondată în 1998 și reunește, în prezent, peste 3.000 de profesioniști din industria filmului european. Organizația are ca principal scop promovarea culturii cinematografice europene, pentru toate tipurile de audiență, inclusiv în rândul publicului foarte tânăr. Acest eveniment este organizat de EFA și EFA Productions, cu sprijinul Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) și al Uniunii Europene, prin Creative Europe – Media Programme.

Etichete
Comenteaza