Foto Topul celor mai vizitate muzee din Cluj

Topul celor mai vizitate muzee din Cluj
Topul celor mai vizitate muzee din Cluj
Topul celor mai vizitate muzee din Cluj
Topul celor mai vizitate muzee din Cluj
Topul celor mai vizitate muzee din Cluj

Primele luni din 2018 au adus o creștere a numărului de vizitatori în muzeele aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj. În top se află Muzeul de Artă şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduieşte o colecție de peste 14.000 de piese de pictură, sculptură, grafică, artă decorativă şi fond documentar. Muzeul fost vizitat, pe parcursul lunilor ianuarie-iunie 2018, de peste 32.300 de persoane, potrivit cifrelor făcute publice de CJ Cluj. Datorită specificului său, Muzeul de Artă Cluj-Napoca urmărește să atragă un public cât mai larg, dornic să savureze arta și să participe la evenimentele organizate de instituție. Elevii liceelor de artă și studenții din universităţile de artă şi arhitectură beneficiază de gratuitate la intrarea în expoziţiile deschise în muzeu.

În ceea ce privește Muzeul Etnografic al Transilvaniei, acesta a înregistrat în primul semestru din acest an un număr de peste 40.500 de vizitatori, în creștere semnificativă raportat la perioada similară din anul precedent, când pragul muzeului a fost trecut de 32.200 de persoane. Dintre aceștia, 20.646 au optat pentru Parcul Etnografic Romulus Vuia, 19.654 de vizitatori au fost prezenți la sediul central de pe strada Memorandumului, în timp ce restul de 270 au luat parte la Atelierul de Icoane din Piața Ștefan cel Mare.

Cele mai vizitate expoziţii au fost: ,,Tradiții Nipone”, desfășurată între 17 februarie și 31 martie, ,,Comorile României” - 8 mai - 3 iunie, ,,Expoziția de vară Brickenburg” găzduită între 29 mai și 3 iunie, precum și ,,100 de tablouri pentru 100 de ani” derulată între 12 și 29 aprilie. Pe tot parcursul anului 2018, Muzeul Etnografic al Transilvaniei derulează programul „Bilete de Centenar”, prin care fiecare al o 100-lea vizitator beneficiază de intrare gratuită.

De asemenea, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” din Ciucea a înregistrat o creștere a numărului de vizitatori, ajungând la 6.291, cu peste 13% mai mult decât în 2017. Printre evenimentele care s-au bucurat de un număr mare de participanți, pot fi amintite Expoziția ,,Octavian Goga – Ipostaze ale unei personalități”, care a deschis seria evenimentelor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, mica expoziție de machete realizate în cadrul acțiunii ,,De la Rășinari la Ciucea”, precum și ediția din acest an a Festivalului European ,,Noaptea Muzeelor”.

Comenteaza