Tot ce trebuie să ştii despre Electric Castle 2014

Tot ce trebuie să ştii despre Electric Castle 2014
Cea de a doua ediţie a festivalului Electric Castle de la Bonţida şi-a deschis porţile joi, 19 iunie sub sloganul “Bigger, Stronger, Better” şi se va încheia duminică, 22 iunie.

Peste 100 de artişti, între care The Antwoord, Thievery Corporation, DJ Fresh, King Shiloh, Dub Pistols, Wilkinson, Dj Ez, Shiver sau Akua Naru, vor urca pe cele patru scene ale festivalului: The Mill, The Stables, Dance Garden și Main Stage.

Mâncarea şi băutura se cumpără cu tokens, valorea acestei "monede" fiind de 6 lei. Cele rămase neutilizate pot fi preschimbate în bani în ultima zi de festival.

De asemenea, în curtea castelului sunt amenajate două zone de Chillout, cu hamace, iar în camping există un magazine ABC, toalete și zone pentru dușuri. Va exista şi un departament "Lost and Found" pentru obiecte pierdute.

Evenimentul nu se vor rezuma la concerte. Vor fi organizate diverse activităţi pe timpul zilei: workshopuri, respectiv concursuri de skateboard, bmx sau graffiti. Anul acesta va exista un workshop de producţie audio-video în cadrul căruia artiştii internaţionali şi cei autohtoni vor da lecţii celor interesaţi, pe gratis.

Organizatorii au pus la dispoziția "electricilor" și două zone pentru alimentarea telefoanelor mobile și laptopurilor. Lângă The Stables este amplasat un ATM. Pe tot parcursul festivalului va exista un punct de prim-ajutor, deschis non-stop.

Participanţii la festival pot avea supra lor: ghiozdan (pe teritoriul festivalului), pălării, brichete , telefoane mobile, ochelari de soare, ţigări, pelerine, picături pentru lentile de contact, aparatate foto profesionale și camere video, medicamente, insulină (însoțită de documente), corturi (în zona de camping). Este stric interzis accesul cu droguri, cuțite, arme, sticle sau conserve, mâncare sau alcool, animale, umbrele . Toţi participanţii la festival vor fi percheziţionaţi.

Bilete cumpărate nu pot fi returnate, iar valoarea lor restituită. În cazul avarierii sau pierderii brăţării de acces, participanţii trebuie să părăsească perimetrul festivalului şi să-şi achizţioneze un bilet nou. Brăţările descusute, rupte sau lipite nu sunt valide şi nu vor fi schimbate de către organizatori.

Este interzisă intrarea cu maşina în zona festivalului fără un car pass eliberat de organizatori. Se recomandă folosirea autobuzelor pentru a ajunge la Bonţida. Acestea se pot lua din parcarea Cluj Arena, iar un bilet de călătorie costă 6 lei.

Oganizatorii Electric Castle au pus la dispoziţia participanţilor şi o hartă cu amplasarea obiectivelor amintite.


Ediţia Electric Castle 2013, în cifre

Peste 32.000 de spectatori, majoritatea din Transilvania, au participat la prima ediţie a Festivalului Electric Castle de la Bonţida. 92 de artişti au urcat pe scenă în cele trei zile ale festivalului; site-ul electriccastle.ro a înregistrat un trafic zilnic de 10.000 de vizitatori unici, iar aplicaţia mobilă a fost descărcată de peste 1.000 de ori.

S-au bucurat de aprecierea tinerilor atât numele internaţionale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D şi Dub Pistols, cât şi trupele româneşti, de la Şuie Paprude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strâns câteva mii de spectatori încântaţi de muzica de film propusă de tinerii artişti clujeni. Instalaţia sonoră pentru scena principală a avut o putere de 80.000 W, iar pentru asigurarea curentului electric în întreaga zonă de şapte hectare s-a folosit un punct de transformare de 630 kwh. În prima parte a zilei, înaintea concertelor, participanţii la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiecţii de scurt-metraje şi evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost Street Heroes by Burn, un skatepark amenajat în curtea castelului unde s-au desfăşurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading şi diverse concursuri cu premii. În organizarea festivalului au fost implicate 600 de persoane, din care 370 de voluntari.

 

 

 

Comenteaza