Transilvania Jazz Festival, la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”

Transilvania Jazz Festival, la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima”

TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL, ajuns la cea de-a 16-a ediție, reunește la Cluj-Napoca artiști de seamă ai jazzului internațional, între 3 și 6 noiembrie, în sala de concerte a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima”.

Festivalul a reușit, de-a lungul celor 16 ediții, să aducă laolaltă nume importante ale jazzului din țară și din străinătate, iar anul acesta nu este o excepție. Surpriza acestui o constituie seara de joi, 3 noiembrie, când studenții Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” vor susține un program muzical începand cu ora 19:00.

Întregul program al festivalului ne propune patru seri de jazz contemporan de excepție:
Joi, 3 noiembrie, ora 19:00
David Luca Trio & studenți ai Academiei Naționale de Muzică “Gh. Dima” (România)
Dima Student Project (DSP) Orchestra - studenții ANMGD
Vineri, 4 noiembrie, ora 19:00
Saso Popovski Trio - Fallen Land (Macedonia)
Sebastian Studnitzky Duo & Andrej Pokaz (Germania/Ucraina)
Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 19:00
Classic meets Jazz by David Simon (Canada)
Harmony by Antonia Dragomir (Canada)
Christian Pabst Trio – Balbec (Germania/Italia)
Duminică, 6 noiembrie, ora 19:00
Angela Avetisyan Quartet - “Eastern Sketches” (Armenia/Germania/Rusia)
Jazzanitza Quintet (Bulgaria)

Continuându-și misiunea de a oferi și o platformă de educație pentru tinerii studenți muzicieni, în toate zilele de Transilvania Jazz Festival vor avea loc și masterclass-uri susținute de personalități marcante ale jazzului, cum sunt Sebastian Studnitzky (Germania), Mathieu Côté (Franța), Christian Pabst (Germania) și Jacky Ruitort (Franța), pe teme variind de la compoziție și muzică de film la management și organizare de evenimente de profil.

În acest an, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, Transilvania Jazz Festival va avea ecou și în Zalău, cu două seri de concerte de jazz, desfășurate la sala de concerte „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă Sălaj. Astfel, în 2 noiembrie, de la ora 19:00, publicul se va delecta cu Tamir Miller Trio (Israel), Classic meets Jazz by David Simon (Canada) și Daphna Levy Quartet (Israel) & Pasha Fedotov (Ucraina). Joi, în 3 noiembrie, tot începând cu ora 19:00, se va asculta Harmony by Antonia Dragomir (Canada), urmată de Saso Popovski Trio (Macedonia).

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza