Trei festivaluri de muzică ale Clujului, amânate pentru 2021! Ar fi trebuit să cânte Placebo, Twenty One Pilots şi Passanger

Trei festivaluri de muzică ale Clujului, amânate pentru 2021! Ar fi trebuit să cânte Placebo, Twenty One Pilots şi Passanger
| Foto: Vlad Gabriel

Pandemia de Coronavirus anulează trei festivaluri de muzică ale Clujului, între care unul aflat la prima ediţie. Este vorba despre Electric Castle, /Form Days şi Jazz in the Park. Primele două evenimente ar fi trebuit să aibă, în iulie, la castelele Banffy din Bonţida, respectiv Gilău, iar cel de-al treilea, în iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca. 

ELECTRIC CASTLE

În ultimii 7 ani, Electric Castle a construit o lume alternativă în care sute de mii de oameni au putut să se simtă în deplină siguranță, lăsând deoparte grijile cotidiene. Cu fiecare nouă ediție, energia publicului și dorința lui de a explora și a descoperi această lume, a motivat întreaga echipă să meargă mai departe, să crească și să găsească soluții indiferent de situație, chiar și într-un context neobișnuit, precum cel prezent.

În toate experiențele create, sănătatea și siguranța publicului au fost prioritare. Am muncit în acest spirit și în ultimele 11 luni, pregătind cea de-a 8-a ediție. Din păcate, cu o lună și jumătate înainte de momentul în care aceasta ar fi trebuit să debuteze, nu există niciun scenariu în care noi le-am putea asigura așa cum ne-am dori. Urmând direcția stabilită de toate marile evenimente din lume și deciziile autorităților din majoritatea statelor europene, pe care anticipăm că și autoritățile române le vor implementa, în curând, anunțăm oficial că ediția a 8-a a Electric Castle se amână pentru perioada 14 – 18 iulie 2021.

Este o decizie foarte dificilă și suntem conștienți de dezamăgirea și tristețea pe care le simt nu doar fanii noștri ci și toți cei care, an de an, fac posibilă fiecare ediție a festivalului. De la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, comercianți, comunitatea locală și voluntari,  mii de oameni vor simți efectele acestei decizii.

Ne mobilizăm acum pentru a ne reorganiza pe noile coordonate de timp anunțate, primul pas fiind reconfirmarea artiștilor ce ar fi trebuit să fie prezenți, în această vară, pe domeniul Banffy. Toate biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile, noi detalii și opțiuni urmând a fi anunțate în următoarele zile. Mulțumim tuturor celor care ne oferă sprijinul lor și îi asigurăm de solidaritatea noastră pe toți colegii noștri din industria de evenimente afectați de situația actuală. Împreună mergem mai departe!

/FORM DAYS 

Speram să nu se ajungă aici, dar trebuie să avem grijă unul de celălalt. /Form Days nu va avea loc anul acesta, ci va fi amânat pentru vara viitoare, cu mare majoritate din line-up-ul anunţat. Mai avem încă două nume importante de anunţat. Să salvaţi data: 1-4 iulie 2021. Cei care au cumpărat deja bilete la festival, le pot utiliza la ediţia din 2021. Dacă decideţi să le păstraţi, primiţi şi 2 vouchere de 30 de lei. Dacă doriţi să le returnaţi, aveţi 30 de zile la dispoziţie să o faceţi pe www.iabilet.ro/retur şi veţi primi un voucher în valorea biletului primit pe care îl puteţi folosi la evenimentele organizate de /FORM Space şi Midi Club până pe 30 septembrie 2021. Începând cu 1 octombrie 2021 puteţi cere banii înapoi prin e-mail la contact@iabilet.ro.

JAZZ IN THE PARK 

Ținând cont de faptul că pandemia COVID-19 continuă să evolueze imprevizibil și având în vedere restricțiile impuse de autoritățile române în desfășurarea evenimentelor de mari dimensiuni, organizatorii festivalului Jazz in the Park au decis reprogramarea ediției din acest an.

Astfel, cea de-a opta ediție a festivalului, care trebuia să se desfășoare între 25 și 28 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, se amână pentru anul viitor și va avea loc în perioada 24-27 iunie 2021.

Chiar dacă într-o primă fază, odată cu declararea stării de urgență, s-a luat în calcul mutarea festivalului la începutul acestei toamne, mai exact în 10-13 septembrie, acest lucru se dovedește inoportun în condițiile în care pandemia are în continuare un impact major asupra desfășurării normale a vieții. Mai mult de atât, situația dată nu le permite organizatorilor să pregătească festivalul la standardele înalte cu care acesta și-a obișnuit publicul și care i-au adus notorietatea și recunoașterea internațională, odată cu trofeul ’’Best Small Festival 2019’’ la European Festival Awards.

’’De-a lungul timpului, ambiția și încăpățânarea au fost calități care ne-au ajutat să trecem peste obstacole. Am ținut concerte în ploaie, am adaptat producții la condiții neprevăzute și multe altele. Însă, aceasta este o situație în care încăpățânarea trebuie înlocuită cu răbdare și un plus de responsabilitate. Nu putem face un festival atât timp cât nu putem asigura anul acesta un context optim pentru desfășurarea lui, motiv pentru care țintim să pregătim acest eveniment în 2021. E o situație amară atât pentru industria muzicală, cât și pentru publicul participant. Dar nu este acesta sfârșitul. Acest an 2020 va deveni în timp o poveste intensă pe care o vom discuta la bere. 

Vă promitem însă că, chiar dacă nu putem să facem ediția a VIII-a în acest an, veți mai auzi de numele Jazz in the Park. Considerăm că este de datoria noastră să contribuim la revenirea pieței de evenimente și la a reda oamenilor încrederea de a participa la manifestări publice. Țintim să avem acțiuni culturale și în acest an, de dragul publicului și de dragul meseriei noastre pe care o iubim. Din astfel de momente putem învăța cum să fim mai buni, cum să creștem în calitate, cum să avem mai bine grijă de public’’, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Jazz in the Park este un festival de jazz contemporan care are loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. Fondat în 2013 de Fapte, Jazz in the Park a devenit foarte repede unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen, pe scenele lui concertând artiști precum Marcus Miller, Judith Hill, Ghost Note, Richard Bona, Bill Laurance, Dhafer Youssef, Robert Glasper, Nouvelle Vague sau Hindi Zahra.

În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei ’’Best Small European Festival’’ la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din România care a obținut o distincție la acest eveniment. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network. 

Şi Untold se amână pentru 2021! Ce se întâmplă cu biletele cumpărate

Singurul festival al Clujului care ar urma să aibă loc în acest an, într-o formulă mai restrânsă, este TIFF, undeva în august - septembrie. Evenimentul, care ar fi trebuit să fie în desfăşurare la această oră, va primi 1,4 milioane de lei, fonduri nerambursabile de la municipalitate pentru ediţia din toamnă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza