Tudor Gheorghe la Cluj: Mi-ar plăcea să cânt la un bal în Parlament

Tudor Gheorghe la Cluj: Mi-ar plăcea să cânt la un bal în Parlament
Cunoscutul interpret Tudor Ghoerghe (foto) a concertat aseară la Cluj în faţa unei săli pline a Casei de Cultură a Studenţilor.
Artistul şi-a pigmentat show-ul în sitlul caracteristic cu pasaje satirice legate de evenimentele momentului sau de societatea românească:

“Mi-ar plăcea să cânt la un bal la Parlament. I-aş împerechea câte doi pe parlamentari, pe Roberta şi pe Ponta i-aş pune împreună”, a punctat ironic artistul cu aluzie la conflictul iscat între preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD Victor Ponta.

Cântăreţul nu a trecut cu vederea nici elementele specifice Clujului, mai ales că ieri a putut fi observat plimbându-se în zona centrală a municipiului.

“Am avansat acum, către centru, înainte când veneam la Cluj stăteam undeva lângă Someş. Nu mai sunt băncile tricolor. Mergea galbenul acela acum toamna, mai găseai scrijelit Costel+Nuţi = love", a povestit interprtul, care a adăugat, cu regret, că "scrijelitul" a fost înlocuit în prezent cu graffiti, folosit unoeri pentru a reda expresii injurioase la adresa unor echipe de fotbal.

Tudor Gheorghe a susţinut ieri. pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, un concert în cadrul căruia a interpretat melodii din repertoriul cântăreţilor Zavaidoc şi Jean Moscopol, foarte cunoscuţi în special în perioada interbelică.

Concertul a început cu melodia "Tot ce-i românesc nu piere" şi a continuat cu melodii în special cu iz amoros din repertoriul celor doi interpreţi, în partea a doua fiind cântate şi unele melodii care făceau trimitere la modul de organizare socială specific comunismului.

Artistul a amintit şi de tatăl său, care a fost condamnat de regimul comunist la 22 de ani de închisoare.

Tudor Gheorghe a fost aplaudat după fiecare melodie, publicul apreciind totodată prestaţia violonistului Dan Bozgan, dar şi a Orchestrei Arkadia, dirijate de Marius Hristescu.





Comenteaza