Ultimul concert din 2011 al Filarmonicii din Cluj, mâine la CCS

Ultimul concert din 2011 al Filarmonicii din Cluj, mâine la CCS
Ultimul concert din acest an al Filarmonicii de Stat „Transilvania" are loc mâine, este vorba de un concert extraordinar de Sărbători susţinut sub bagheta dirijorului elveţian Thomas Herzog.

Thomas Herzog s-a format în Elveţia, unde a studiat percuţia, dirijatul şi compoziţia. În anul 1997, a câştigat Premiul I la Concursul tinerilor compozitori al Orchestrei de Cameră dn Lausanne. A urmat o colaborare durabilă cu Orchestra Festivalului din Basel, pe care o dirijează şi astăzi cu mult succes.

Pentru Thomas Herzog concertele cu specific festiv fac parte din aria sa de specialitate, având în vedere că din anul 2002 până acum el este cel care a dirijat celebrele concerte de anul nou la Basler Musiksaal. Ca director artistic şi dirijor principal al Orchestrei Festivalului din Basel, Thomas Herzog a avut contact cu nenumăraţi dirijori, colaborând cu legende ale baghetei precum Pierre Boulez, Gennady Rozhdestvensky şi Vladimir Ashkenazy. Dintre soliştii cu care a urcat pe scenă, îi amintim pe David Lomelí, Eva Lind, Montserrat Caballé, Nuria Rial, Nina Corti, Keiko Abe şi nu în ultimul rând pe soprana de origine română Elena Moşuc. Ca dirijor invitat, Thomas Herzog a colaborat cu filarmonici şi opere din Elveţia, Germania, Spania, Ungaria, Polonia, Ucraina, Uruguay, Paraguay, Ecuador, Cipru, Egipt. Alegerea lui Thomas Herzog a Intermezzo-ului din opera Nunta lui Don Alonso a compozitorului spaniol Gerónimo Giménez apare ca urmare a preferinţei sale pentru repertoriul spaniol de zarzuele. Compact discul înregistrat împreună cu soprana Noëmi Nadelamnn conţine arii celebre din zarzuele, fiind o nouă mărturie pentru această alegere repertorială.

Concertul are loc la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19.

 

Comenteaza