Un film imaginat de Ion Grigorescu cu dictatorul Ceauşescu, realizat în 1974, prezentat într-o expoziţie la Cluj

Un film imaginat de Ion Grigorescu cu dictatorul Ceauşescu, realizat în 1974, prezentat într-o expoziţie la Cluj
O expoziţie ce cuprinde o serie de lucrări de fotografie, grafică, pictură şi film realizate de cunoscutul artist român Ion Grigorescu poate fi vizitată la Muzeul de Artă până în 22 mai.

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Galeria Plan B şi include un interviu cu artistul Ion Grigorescu realizat de Călin Stegerean, director al muzeului şi curator al expoziţiei împreună cu Mihai Pop. Ion Grigorescu s-a născut în 1945 şi este considerat unul dintre cei mai importanţi artişti români contemporani, reprezentant al experimentalismului din România. „În perioada regimului comunist artistul a realizat o serie de lucrări, neexpuse decât în cercuri restrânse, care puneau în discuţie consecinţele regimului politic de atunci, reprezentat de Nicolae Ceauşescu”, arată Stegerean.

 

Filmul „Dialog cu Ceauşescu”, realizat în anul 1978, care va fi proiectat în expoziţie, prezintă un dialog imaginat de artist cu conducătorul României de atunci, în condiţiile în care orice dialog cu dictatorul român era practic imposibil.

Comenteaza