Un medic pasionat de artă îşi vernisează o expoziţie la Cluj. Când va avea loc evenimentul

Un medic pasionat de artă îşi vernisează o expoziţie la Cluj. Când va avea loc evenimentul
Publicul îndrăgostit de artă este invitat să participe miercuri, 30 septembrie, de la ora 17:00, la vernisajul expoziţiei de artă plastică "Secvențe Veneţiene", a artistului Liviu Vlad.

Iubitor al luminii și lumii mediteraneene, artistul va expune lucrări de grafică, acuarelă și pastel cu vedute ale acestui fascinant oraș, evenimentul desfăşurându-se în Galeria "Paul Sima" din incinta clădirii Colegiului Academic al Universităţii Babeş-Bolyai, situată pe strada Emanuel de Martonne nr. 1.

Liviu Vlad s-a născut în Cluj-Napoca la 15 ianuarie 1946, a studiat în perioada 1952-1963 la Liceul "Nicolae Bălcescu", după care a urmat Facultatea de Medicină generală la UMF Cluj, în perioada 1963-1969.

Activitatea medicală și-a desfășurat-o tot la Cluj, la Clinica Chirurgicală 3, de-a lungul anilor 1971-2011, ca medic primar chirurg, cu titlul Doctor în Medicină. Între anii 2001-2011 a fost profesor și şeful clinicii, rămânând profesor consultant după 2011.

Pasionat de artă, și-a folosit talentul în realizarea a numeroase lucrări cu care a participat la expoziții individuale și de grup în țară și străinătate şi a ilustrat cărți de specialitate. Lucrări din creația lui se află în colecții private din România, Ungaria, Germania, Italia, Grecia, Israel şi Canada.

Comenteaza