Un parlamentar plăteşte din buzunar banii pentru identitatea vizuală a Clujului Capitală Culturală Europeană

Un parlamentar plăteşte din buzunar banii pentru identitatea vizuală a Clujului Capitală Culturală Europeană
Un politician clujean donează din propriul buzunar banii necesari pentru identitatea vizuală a candidaturii Clujului la titlul de capitală culturală europeană în 2021.

Aurelia Cristea e parlamentar PSD şi spune azi într-o conferinţă de presă că va dona din propriile fonduri banii necesari pentru desenarea identităţii vizuale a Asociaţiei "Cluj Capitală Culturală 2021", în total cel puţin 2.000 de euro, sumă ce ar putea creşte. "E o susţinere personală pe care o acord", spune ea. Întrebată cum răspunde celor care ar putea suspecta că acest gest urmăreşte obţinerea de capital electoral, Cristea spune că donaţia vine în calitatea sa de membru al asociaţiei. "Şi până acum am făcut multe în cadrul asociaţiei", spune ea. "Am făcut şi fac demersuri care ţin de legislativ, de discuţii cu operatorii culturali, şi acesta e un act benevol".

Directorul asociaţiei, Florin Moroşanu, admite că, deşi asociaţia are mulţi membri persoane fizice, Cristea e primul donator persoană fizică. "E un lucru de lăudat, mi-aş dori ca şi alţi membri, politicieni sau companii, să demonstreze că îşi doresc acest titlu cu adevărat", spune Moroşanu.

Proiectul candidaturii clujene se bazează în pondere de 15% din contribuţii private. Restul sunt finanţări ale Consililui Local Cluj-Napoca, ale Consiliului Judeţean şi Guvernului, şi punctual ale Uniunii Europene pe diverse axe. 

Etichete
Comenteaza