Un sat maramureşean din LEGO, expus la Muzeul Etnografic

Un sat maramureşean din LEGO, expus la Muzeul Etnografic
Una din cele mai mari expoziţii de LEGO din România va avea loc la Cluj.

Expoziţia de vară Brickenburg este, și în acest an, cea mai mare expoziție LEGO® din România. Ea se desfăşoară sub numele de Ethnologia Galactica, reunind lucrări şi colecţii ale fanilor LEGO® din Romania şi din străinătate,

Ea işi va deschide porţile pentru public începând cu data de 28 mai, orele 11.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Lucrarea vedetă care va fi expusă în premieră anul acesta, concepută şi realizată de Grigore Tomoioagă, reprezintă o scenă amănunţită din viaţa cotidiană a satului maramureşean, fiind în acord cu specificul instituţiei de cultură care găzduieste evenimentul.

Sâmbătă 31 mai, începând cu orele 13.30 în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei va avea loc un concurs Trial Truck la care vor participa masini de teren telecomandate realizate din piese LEGO®, iar duminică, 1 iunie, în aceeaşi locaţie se va desfasura un concurs de viteză de construcţie care se adresează vizitatorilor expoziţiei cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Brickenburg în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Consiliul Judeţean Cluj, putând fi vizitat în perioada 28 mai - 3 iunie, între orele 11.00. - 19.00., preţul unui bilet fiind de 3 lei. Duminică, 1 iunie, copiii au acces gratuit.

Comenteaza