Vânătoare de comori arhitecturale în Cluj

Vânătoare de comori arhitecturale în Cluj

Sâmbătă, 24 august 2019, la Cluj are loc o vânătoare de comori arhitecturale. Participanții la jocul urban tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a Clujului.

Jocul urban, preferat de peste 2.000 de persoane, se desfășoară de la ora 17:00 într-un timp delimitat în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indici. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului. Practic, echipele de vânătorii caută uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni si multe altele.

"Am decis să facem o Vânătoare în Cluj la insistențele vânătorilor urbani (n.r.: participanți la Vânătorile de comori arhitecturale) care de doi ani ne întreabă când sosim și în acest oraș. Clujul are o diversitate atât de mare de stiluri-baroc și rococo, gotic și neogotic, clasicist și neoclasicist, Art Nouveau - încât a crea aici un joc de tipul Vânătorii, prin care oamenii să se familiarizeze într-un mod distractiv cu arhitectura orașului lor, este atât intimidant, cât și o provocare", Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele vânătorii.

Înscrieri și informații detaliate pentru vânătoarea de la Cluj AICI!

Despre Vânătoarea de comori arhitecturale

Organizată de peste 7 ani, vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanții devin turiști în orașul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și învață într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Brăila, Arad sau Mediaș, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Comenteaza