Vis împlinit pentru fanii heavy-metal-ului. O trupă americană vine pentru prima dată la Cluj

Vis împlinit pentru fanii heavy-metal-ului. O trupă americană vine pentru prima dată la Cluj
Fanii legendarei formaţii americane de heavy-metal Manowar au toate motivele de bucurie. Peste doar câteva luni, îşi vor putea vedea artiştii favoriţi la Cluj-Napoca.

Celebra trupă înfiinţată în 1980, cunoscută pentru versurile ce îmbină elementele de fantezie cu cele de mitologie, va susţine anul viitor două concerte în România, unul la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe 19 februarie, iar altul în Capitală, la Romeoxpo, pe 21 februarie, anunţă clujulcultural.ro.

Concertele fac parte din turneul "Gods and Kings World Tour 2016" şi au fost anunţate chiar de membrii formaţiei, pe pagina lor de Facebook. Cele două evenimente nu marchează doar reîntoarcerea rockerilor de la Manowar în România, ci şi primul lor concert din Cluj-Napoca.

"Armata fanilor români (alintaţi Manowarriors, n.r.) este în creştere", a afirmat principalul compozitor al trupei, basistul Joey DeMaio.

"Nu este un secret faptul că Manowarrior-ii sunt cei mai puternici fani din România. Toţi cei ce i-au văzut știu asta, aşa că reîntoarcerea la Bucureşti este ca o întoarcere acasă, la familia noastră de metalişti români. De asemenea, vom concerta pentru prima dată în Transilvania. Am fost personal în această regiune de mai multe ori și am vizitat şi Clujul de câteva ori. Puteți fi siguri că aceste concerte vor fi deosebite, nu doar pentru Manowarriors-i ci şi pentru noi", a adăugat DeMaio. 

Bilete pentru cele două concerte din România vor fi puse în vânzare pe www.biletoo.ro începând de luni, 14 septembrie. 

Manowar - scurt CV

Manowar este cunoscută îndeosebi pentru sunetul foarte puternic din timpul concertelor. În 1984 trupa a fost inclusă în Guinness Book of World Records pentru cea mai zgomotoasă prestație de pe scenele muzicale, un record pe care ei înșiși l-au doborât de două ori.

Formaţia deține de asemenea recordul pentru cel mai lung concert de muzică heavy metal, după ce au concertat cinci ore și un minut în Bulgaria, în 2008. Un alt element definitoriual trupei este sloganul lor, "Moarte metalului fals".

Deși Manowar nu s-a bucurat niciodată de succes comercial de tip mainstream în Statele Unite, are însă o comunitate importantă de fani dedicați (denumiți de trupă „Manowarriors" sau „Immortals"). În schimb, formația este foarte bine cunoscută în Europa și America de Sud. 

De-a lungul carierei, Manowar a vândut circa nouă milioane de albume în întreaga lume.

Comenteaza