Volumul "Planuri de viaţă" se lansează marţi la Book Corner

Volumul
Volumul "Planuri de viaţă", de Vasile Baghiu, se lansează marţi, de la ora 18, la librăria Book Corner din centrul Clujului.

Cartea, apărută la Polirom, va fi prezentată de Alex Goldiş şi Ştefan Manasia.

"Personajul principal al romanului, Vili Barna, îşi contemplă viaţa cu un calm netulburat la cei patruzeci şi cinci de ani ai săi. Glisînd printre planurile temporale, el îşi trăieşte simultan prezentul şi trecutul - nu doar ale sale, ci şi ale tatălui pierdut în copilărie, pe care îl regăseşte acum cu ajutorul unui cutremurător jurnal de prizonier în URSS. Vili a trecut, înainte şi după 1989, prin toate frămîntările intelectualului onest care a visat că va ieşi, că vom ieşi cu toţii la liman. După toate adversităţile politice şi sociale ale anilor ‘90, după trădările şi dezertările din jur, se va concentra asupra familiei sale şi a viitorului imediat. Planurile sale ţintesc spre o viaţă dincolo de graniţe, unde bunăvoinţa străinilor îi poate asigura din cînd în cînd măcar o fărîmă de normalitate", se arată într-un text de prezentare al volumului.

Născut în 1965, în Borleşti, judeţul Neamţ, Vasile Baghiu este inventatorul „himerismului", "concept si manifest care teoretizează o direcţie nouă în poezie", arată reprezentanţii Book Corner. Este autor al mai multor volume de poeme, un roman, cronici literare şi eseuri în diverse reviste. A îngrijit în 1998 volumul "Prizonier in URSS", scris de tatal sau, Vasile Gh. Baghiu (1922-1974), in anii ‘50, imediat dupa intoarcerea din prizonieratul sovietic. Volume ale scriitorului au fost traduse în germana, spaniolă, italiană, rusă, maghiară, slovacă şi cehă.

Vasile Baghiu este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al PEN-Club; psiholog în promovarea sănătăţii, locuieşte la Piatra Neamt, este casatorit si are doi copii.

 

Comenteaza