Video Foto We Rock for Ukraine a răscolit inimile clujenilor. Ilustrația evenimentului, semnată de o artistă din Ucraina, vândută cu 7.500 lei

We Rock for Ukraine a răscolit inimile clujenilor. Ilustrația evenimentului, semnată de o artistă din Ucraina, vândută cu 7.500 lei

Pe acorduri de rock simfonic, prin vocile unor actrițe cunoscute din Cluj, publicul clujean a primit mesajele emoționante ale celor care încă luptă și rezistă în Ucraina. Toate aceste mesaje au provint direct de la cei implicați, prin parteneriatul direct cu Urban Space Radio din Kiev, stația care a lansat podcastul ”The Day thet we Survived”, și care cuprinde mărturii adevărate ale situației din Ucraina, de la începutul războiului și până în aceste zile.

"55 de zile de razboi in Ucraina ieri. NisteOameni au reusit, dupa niste eforturi pe care ni le putem doar imagina, sa organizeze un concert de rock simfonic ale carui incasari vor merge catre Ucraina, acolo unde e nevoie de ele: We Rock for Ukraine.

Intre piese, mai multe actrite din Cluj, rasfirate pe scaune, printre noi, recita mesaje ale ucrainienilor care au scapat sau care au ramas acolo. Elena Ivanca ne rascoleste cu mesajul unei mame care si-a trimis fiica, pe Poliana, peste granita cu o femeie care nu e mama ei. Daca esti empatic ca mine, piesele sunt ragaz sa te restabilesti emotional.

La final, un copil canta “Somewhere over the rainbow”, iar dirijorul Remus Grama se intoarce catre noi si ne ajuta sa cantam. In spatele lui, pe ecran ruleaza imagini cu ucrainieni ingenuncheati pe marginea drumului, facandu-si cruci si primindu-si soldatii morti.

Publicul canta, apoi, sugrumat de emotie ingaima aceeasi piesa, pana cand nu mai poate canta deloc. Ramanem cu totii in tacere.

N-am fost multi si-mi pare rau ca nu a ajuns mai multa lume sa vada efortul oamenilor astora, sa il aprecieze asa cum meritau, dar, mai ales, sa ajute asa cum a fost intentia. Iar pe Geanina Simion o urmaresc si o citesc ca imi place ce face si imi place cum scrie, am intalnit-o pe la diverse evenimente si am vorbit cu ea o singura data, dar cum se implica femeia asta si ce reuseste sa faca, jos palaria.

Detalii legate de donatii mai jos:

• prin transfer bancar (astfel de donații se pot face și după eveniment), în contul Asociației ”Niște Oameni”, CIF 34710290, Str. Zorilor nr. 34, Dezmir, Jud. Cluj.
IBAN: RO31 INGB 0000 9999 1236 0772, deschis la ING Bank N.V. Cu mențiunea “We Rock for Ukraine” la ”detalii plată”;

• prin contract de sponsorizare, dacă ești donator corporate. Trimiți datele companiei la adresa de mail nisteoameni@nisteoameni.org și te contactăm noi pentru semnarea contractului'', scrie artista Georgiana Ciceo, pe Facebook. 

Ilustrația evenimentului a fost creatăde către Elena Chereshnya, o artistă din Ucraina, care a conceput vizual aceste mesaje ca pe niște păsări de hârtie care ajung la noi, dinspre țara ei. Elena Chereshnya a postat acum o lună un mesaj pe pagina ei de Facebook, prin care și-a oferit serviciile tuturor celor care doresc să-i dea de lucru și să o ajute să reziste acolo unde e. Lucrarea a fost licitată în cadrul evenimentului de la Cluj, cu preț de pornire 130 de lei. S-a vândut cu 7.500 de lei. 

We Rock for Ukraine a răscolit inimile clujenilor. Ilustrația evenimentului, semnat de o artistă din Ucraina, vândut cu 7.500 lei

Pentru a sprijini cauza Ucrainei, toți artiștii din cadrul acestui eveniment au participat în nume propriu și pro bono.

Programul evenimentului:

Aranjamente de rock simfonic pentru piesele: Palladio (Karl Jenkins), Smoke on the Water (Deep Purple), Rolling in the Deep (Adele), Sweet Child o’Mine (Guns N’Roses), Smells like Teen Spirit (Nirvana), Purple Haze (Jimi Hendrix), Shape of You (Ed Sheeran), Thinking Out Loud (Ed Sheeran), Counting Stars (One Republic), Uptown Funk (Bruno Mars), Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury), Thriller – Michael Jackson.

Cu participarea artiștilor:

Dirijor Remus Grama

Vioara I: Ana Török, Paul Sârbu, Vlad Răceu, Robert Truț, Zoe Ciucă, Dianela Creț Flueraș Besa

Vioara a II-a: Răsvan Dumitru, Paul Moldovan, Dana Gâdea, Sebastian Comănescu, Anda Feier

Violă: Traian Boală, Daniel Groza, Simina Trifescu, Mihai Oșvat

Violoncel: Zsolt Török, Adrian Ciucă

Contrabas: Robert György, Beniamin Pârvu

Percuție: Dorin Pop, Anca Bordenciu 

Chitară solo: Alex Cioată

Chitară bas: Tibi Menyhart

Clape: Cristina Laszlo

Actori: Camelia Curuțiu, Ramona Dumitrean, Elena Ivanca, Romina Merei, Ileana Negru, Cătălina Nichitin, Anca Similar, Alexandra Tarce

Voce copil: Maruca Pop

Evenimentul a avut loc marți, 19 aprilie 2022, la Colegiul Academic din Cluj-Napoca. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza