Zilele Artei Bizantine, la Muzeul Etnografic

Zilele Artei Bizantine, la Muzeul Etnografic
În perioada 26-27 aprilie, la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca va avea loc cea de XII-a ediție a Zilelor Artei Bizantine, manifestare culturală de tradiție organizată de Grupul Sf. Ioan Damaschin.

În cadrul manifestării, în prima zi va avea loc "Expoziția de artă bizantină", organizată de Grupul Sf. Ioan Damaschin, care va cuprinde icoane, sculptură, arhitectură și artă fotografică și al cărei vernisaj va avea loc la ora 18:00.

O secțiune specială este dedicată în acest an fotografiei, motiv pentru care expoziția artiștilor fotografi este complexă şi cuprinde atât o muncă documentară - o privire întoarsă în timp, care scoate la iveală elemente de arta bizantină, cât și lucrări care surprind un mod de viață şi de gândire a mai multor generații.

La ora 19:00, corurile Sfântul Ioan Damaschin și Deisis vor susține un concert de muzică bizantină. Manifestarea se va încheia în 27 aprilie cu o masă rotundă cu tema "Paideia bizantină", cu începere de la ora 14:00.

Invitați pentru a dezbate această temă sunt Adriana Rotar, Călin Chifar, Anicuța Bucur Abrudan si Anne-Marie Bucur Abrudan, întreaga dezbatere fiind moderata de Sorin Albu. În cadrul acestei dezbateri se dorește evidențierea elementelor de tradiție bizantină care se mai păstrează în sistemul educațional din România.

Comenteaza