Ziua Multiculturalităţii la Cojocna, de 1 iunie

Ziua Multiculturalităţii la Cojocna, de 1 iunie
De 1 iunie 2015, la Băile Cojocna va avea loc o sărbătoare a multiculturalităţii.

Evenimentul începe la ora 10 dimineaţa cu ateliere interactive, gulyas la ceaun și un quest cu premii "Descoperă Cojocna". După-amiază, vor avea loc momente artistice locale susţinute de ansamblurile de cântece și dansuri „Doruleț de Cara", „Romano Kelipo" și „Kalaris". 

La lăsarea serii, pe scenă va urca Mahala Rai Banda, fanfara care a trecut de la nunți în România direct pe scena Operei din Paris. A cântat alături de nume precum Lenny Kravitz, Scorpions și Mariah Carey.

Accesul la eveniment este gratuit, însă intrarea la băile cu apă sărată se face pentru doritori, separat, la prețul obișnuit de 15 lei/persoană pentru adulți și 10 lei/persoană pentru copii.

Evenimentul este organizat de Brigada Civică Cojocna, un grup de inițiativă cetățenească format din tineri (romi, maghiari, români) din comunitatea Cojocna, constituit în septembrie 2014. Membrii brigăzii au fost instruiți în tehnici de advocacy, implicare civică, drepturile omului și jurnalism cetățenesc și sunt sprijiniți să dezvolte portalul web www.maimisto.ro și cel puțin 10 inițiative cetățenești care să îmbunătățească viața oamenilor din comunitatea Cojocna.

Comenteaza