Video Cum arată lucrările de reamenajare a parcului 14 iulie din Grigorescu

Au început lucrările de reamenajare în zona Pieței 14 iulie din Grigorescu.

''Vrem să vă aducem la cunoștință detalii despre reabilitarea și modernizarea "Parcului 14 iulie" din Municipiul Cluj-Napoca, un proiect important pentru comunitatea locală. Lucrările se desfășoară pe o suprafață de peste 5200 mp și vizează realizarea unui spațiu de joacă modern și sigur pentru copii, o zonă centrală pentru organizarea de evenimente și reamenajarea terenului de sport și a zonei de fitness. De asemenea, accesul în parc va fi îmbunătățit prin implementarea unui nou sistem de alei. Sperăm că aceste lucrări vor fi finalizate într-un timp cât mai scurt iar locuitorii din zonă se vor bucura de beneficiile acestui parc modern și atrăgător'', transmit cei de la Baseli Drum Consult.

Proiectul de modernizarea Pieței 14 Iulie curpinde și străzile adiacente: G. Garibaldi, S. Toduță, T. Grozăvescu, Milcov, O. Goga, G. Enescu. Investiție de peste 6,4 mil. euro pentru creșterea calității spațiului public în cartierul Grigorescu.

Noul proiect de dezvoltare urbană cuprinde zona centrală a cartierului Grigorescu; suprafața vizată are 35.231 mp:

- spațiu verde amenajat: 6157 mp
- suprafață totală amenajări pietonale: 12.766 mp
- suprafață carosabilă partajată: 2770 mp (străzi rezidențiale/pietonale)
- suprafață piste biciclete: 1705 mp
- suprafață carosabilă totală: 11.833 (partea carosabilă a străzilor)

Obiectivul principal al proiectul este creșterea calității vieții locuitorilor. Prin pietonalizarea laturii sudice a pieței și conceptul vizat se integrează principiile de walkable city și smart city.

Proiectul prevede instalarea de mobilier urban modern, amenajarea de piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, semaforizarea trecerilor de pietoni, precum și crearea unui loc de întâlnire a comunității, unde se pot organiza piețe volante, evenimente de mici dimensiuni ș.a..

De asemenea, iluminatul public va fi modernizat cu tehnologie LED, se vor instala stații de încărcare pentru mașini, biciclete și trotinete electrice. Totodată, în centrul scuarului 14 Iulie se va amenaja o fântână arteziană dinamică.

Acest proiect se corelează cu alte dezvoltări urbane, proiecte în desfășurare: modernizarea Parcului 14 Iulie și reabilitarea străzii Muzicescu (parte a proiectului de revitalizare a malurilor Someșului).

Valoarea contractului este de 31.998.799,22 lei, fără TVA. Durata de execuție este de 19 luni, din care 4 luni servicii de proiectare, iar 15 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor. Executantul lucrărilor este asocierea Nord Conforest SA - SC N.V. Construct SRL - Danlin XXL SRL cu subcontractanții SC Intercom Energy SRL, SC Live Rental Power SRL, Abcony Serv SRL, SC Eco Garden Construct SRL, SC Altimate SRL, SC Amnv Geocad SRL, SC Quantum Instal SRL.

Comenteaza