Foto Cum decurg lucrările la Cluj Arena! Directorul Eco Garden: „Am terminat de decopertat vechiul gazon”

Gazonul de pe stadionul din centrul orașului este schimbat de un consorțiu format din 5 firme de profil, iar lucrările au început în urmă cu două zile. Este pentru prima dată când gazonul va fi schimbat integral din bani publici.

Consiliul Județean Cluj a semnat, marți, contractul pentru executarea lucrărilor cu un consorțiu de firme declarat câștigător, format din următoarele societăți comerciale:

1. SPORTS FIELDS – 36,13 % - lucrări de instalare gazon (experiență relevantă: schimbare gazon stadion CFR Cluj)
2. GREEN CITY CARE S.R.L. -  24,85 % - lucrări decopertare, realizare substrat, așternere strat nou de substrat nisip, verificare sistem de irigații
3. ECO GARDEN CONSTRUCT SRL - 24,43 % - îndepărtare gazon actual , know-how,  mentenanță ulterioară 10 luni
4. HOBBIT INTEGRAL RO SRL – 14,58 % - servicii de furnizare și montare instalații de încălzire teren joc
5. ELIO INDUSTRIAL SRL – 0,01% - servicii de proiectare linii electrice

Valoarea totală a contractului este de 2.623.627,72 lei, la care se adaugă TVA. Valoarea estimată  inițial: 3.250.000 (fără TVA), economiile finale fiind de 626.373 lei (fără TVA). Durata de execuție este de maximum 3 săptămâni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Ordinul de începere a fost dat pentru miercuri, ora 8.00, atunci când au și debutat lucrările.

Mircea Crăciun, directorul general Eco Garden Construct, a oferit - pentru ZIUA de CLUJ - detalii despre stadiul lucrărilor de pe Cluj Arena.

Am finalizat până la această oră evacuarea vechiului substrat și a gazonului precedent, până la cota solicitată, urmând să facem măsurătorile adecvate și evaluarea substratului existent. Săptămâna viitoare, luni mai exact, se va interveni la sistemul de drenaj, în sensul în care va fi vizitat pe bază de cameră, vizual, și se va curăța complet. După aceea vom începe umplerea cu substratul nou, așa cum recomandă UEFA.

O parte din gazonul care a fost pe suprafața de joc a fost recuperat sub formă de role și a fost montat în proximitatea stadionului, în spațiile exterioare care au necesitat regazonare. S-a refolosit în scopul pe care l-a avut Consiliul Județean. În rest, suntem în grafic cu lucrările și totul merge conform planului”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, directorul Eco Garden Construct.

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a afirmat, miercuri, la ZIUA LIVE, că se așteaptă ca noul gazon de pe Cluj Arena să fie cea mai bună suprafață de joc din țară.

Comenteaza