Cum începe școala la Cluj. Boc: Scenariul la care lucrăm astăzi cel mai probabil că va fi pus în aplicare în 14 septembrie

Cum începe școala la Cluj. Boc: Scenariul la care lucrăm astăzi cel mai probabil că va fi pus în aplicare în 14 septembrie

Primarul Emil Boc spune că în data de 7 septembrie se va decide modul în care se vor deschide școlile, dar că există un scenariu la care se lucrează și, cel mai probabil, acesta va fi pus în aplicare în 14 septembrie la Cluj-Napoca.

“7 septembrie va fi data când se va stabili final modul în care se vor deschide școlile, dar scenariul la care lucrăm astăzi, și cel mai probabil că va fi pus în aplicare în 14 septembrie, va fi acela potrivit căruia clasele elevii claselor 0 – IV, a VIII-a și a XII-a merg la școală, singuri în bancă, la 1 m distanță, culoare de intrare separate, în curtea școlii locuri separate de joacă, dezinfectanți unde este nevoie, la toaletă. Apoi, clasele de gimnaziu și restul claselor care nu merg la școală fac o săptămână și o săptămână, jumătate din clasă stă acasă, jumătate la școală. (...) Noi suntem pregătiți, asigurăm condițiile și dacă apar probleme suntem pregătiți să le rezolvăm”, a spus primarul Emil Boc, joi, la Napoca FM.

În privința desfășurării cursurilor online, primarul spune că, la Cluj-Napoca, nu vor fi probleme în acest caz, pentru că au fost alocați bani pentru achiziționarea aparaturii necesare în școli și a reamintit faptul că, încă din primăvară, au fost cumpărate tablete pentru copiii care nu aveau acces acasă la un laptop sau un calculator.

“Noi am fost primii din România, în luna aprilie, când, intuind vremurile care sunt și care vor veni, am cumpărat 2.100 de tablete, după ce am discutat cu fiecare școală în parte, cu directorii, profesorii, părinții, astfel că, cei care nu aveau acasă un laptop, un calculator, au beneficiat, din banii clujenilor, de tablete. Deci, noi am activat învățământul digital încă din aprilie, nu ne prinde începutul anului așteptând tablete de la Minister, iar în 3 august, nu am așteptat să vină Guvernul să ne împingă de la spate, am alocat 3 milioane de euro pentru tot ce înseamnă învățământul digital online, să se cumpere camere de luat vederi, căști, laptop-uri pentru profesori, toată aparatura necesară pentru ca cel care e acasă să vadă exact ceea ce vede cel care e în clasă”, a precizat Emil Boc.

Comenteaza