Video Cum se distrează românii chinuind animale: Pui de urs scoși din bârlog și aruncați în zăpadă

Cum se distrează românii chinuind animale: Pui de urs scoși din bârlog și aruncați în zăpadă

Patru pui de urs au fos scoși din bârlog și aruncați în zăpadă de nişte români din Neamţ. Aceştia şi-au filmat grozăvia şi s-au lăudat cu ea făcând-o publică pe reţelele de socializare. 

Imagini revoltătoare au fost publicate joi seara pe rețelele sociale. Mai multe persoane scot patru pui de urs din bârlogul lor și-i lasă în zăpadă. Potrivit ziarpiatraneanț.ro, filmarea a fost trimisă ca mesaj privat de către o persoană din județul Neamț. Și asociația pentru protecția animalelor Casa lui Patrocle - Animal Rescue, care a postat imaginile pe Facebook, spune că filmarea este făcută în Neamț.

În imagini se vede cum patru bărbați, aflați probabil într-o exploatare forestieră, scot puii din bârlog și îi ridică brutal pentru a le identifica sexul. Nu se știe deocamdată când a fost făcută filmarea și ce s-a întâmplat cu puii de urs.

"Sunt pui de urs foarte mici. (...) Ei scot puii de acolo, după părerea mea, pentru a se asigura că nu mai vine femela să-i protejeze și să le deranjeze lor exploatația sau munca de la locul respectiv. Din păcate, le invadăm habitatele, animalele nu mai au unde să se retragă și se ajunge la astfel de drame în care puii sunt duși la pierzanie prin astfel de separări. Este un număr mare de urși. În anumite zone sunt nedoriți. Ce să faci când pădurea considerăm că este a noastră și nu a lor, când nu respectăm natura, atunci când ne gândim doar la noi și la interesul nostru economic, la lăcomia noastră.

Nu este normal să ne comportăm astfel și este nesustenabil ca să luăm pădurea doar ca sursă de exploatație forestieră. Asta este ceva pe termen scurt. Într-o bună zi nu vom mai avea nimic, nici aer să respirăm. Din punct de vedere legal se poate face ceva. Aceste animale sunt protejate, există o legislație specifică și care poate să pedepsească acești oameni", a Biologul Adrian Bîlbă la digi24.ro

Românii care au comentat postarea spun: "Se vede clar cine sunt sălbaticiunile", "Ar trebui daţi la ursoaică...", "Pușcărie, oameni fără suflet!", "Tăntălăi ca ăştia defrişează pădurile din România, plus distrug habitatul și fauna ...", "O! Doamne, până unde au ajuns, să scormonească prin pădure, acești puii, au o mamă, unde este mama lor?, ei sunt protejați prin lege, dacă venea mama puilor "ursoaica", nu mai aveau timp de râs, îi sfâșiau, îi terminau!". 

 

Comenteaza