Cum se împart Paștile la Cluj. Emil Boc: "Nu am ce să comentez ca primar, o să aplic deciziile autorităților statului"

Cum se împart Paștile la Cluj. Emil Boc: "Nu am ce să comentez ca primar, o să aplic deciziile autorităților statului"

Emil Boc a declarat că, în calitate de primar, nu poate comenta decizia luată de autorități referitor la modalitatea de distribuire a Sfintelor Paști, și că, la Cluj-Napoca, se va încerca cât mai mult posibil păstrarea distanțării pentru a se limita o eventuală contaminare. 

“Eu, ca primar, nu am ce să comentez, decât să aplic deciziile autorităților statului. La Cluj-Napoca va funcționa exact cum scrie în precizarea MAI", a declarat miercuri Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Edilul a precizat că urmează să aibă loc o ședință coordonată de prefectul Mircea Abrudean pentru o cât mai bună coordonare având în vedere că în Cluj-Napoca sunt 72 de biserici.

"Avem 72 de biserici din care 13 sunt greco-catolice, astăzi este o întâlnire foarte importantă de coordonare a tuturor autorităților de la nivelul municipiului și a județului, coordonată de prefect, cu care m-am consultat deja aseară și ne-am stabilit exact pe fiecare locație numărul necesar de personal, de voluntari, perioadele de timp, schimburile necesare, astfel încât să evităm aglomerația. Dacă cumva se întâlnesc mulți oameni în grup, mărim exponențial șansa de transmitere a virusului și multiplicarea persoanelor infectate. Acesta este riscul major. Trebuie evitat ca mai multe persoane să fie în același loc, fără păstrarea distanței sociale, acesta este obiectivul zero. Nu au voie oamenii nici în curtea bisericii, nici în preajma bisericii, să fie buluciți”, a precizat Emil Boc.

Primarul a spus că reprezentanții parohiilor, cu sprijinul forțelor de ordine sunt obligați să asigure respectarea distanțării sociale în curțile bisericilor.

"În afara bisericilor autoritățile nu vor permite adunarea oamenilor, ci se va păstra distanța de 1,5 – 2.0 metri, astfel încât oamenii să nu intre în contact și să existe riscul transmiterii acestui virus. Oamenii au posibilitatea să vină de dimineața până seara, vineri și sâmbătă, și am încredere că dacă se respectă aceste masuri de disciplină și rigoare, vom putea îmbina și credința și starea de urgență”, a spus edilul.

Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri şi sâmbătă, sau în prima zi de Paşti.

Comenteaza