Foto Cum şi-a făcut de cap Salt Bae printre vedetele Argentinei la Cupa Mondială şi l-a hărţuit pe Messi

FIFA a deschis o anchetă pentru a afla cum a fost posibil ca un proprietar de restaurante turc să poată intra pe teren după finala Cupei Mondiale 2022. de duminica trecută, de la Doha, să îl hărţuiască pe Messi şi să ajungă să facă poze cu trofeul argentinienilor. 

FIFA anchetează cazul "Salt Bae". Acesta deţine un lanţ de restaurante inclusiv în Beverly Hills, la Londra şi în Qatar, iar una din pasiunile sale este să se fotografieze cu staruri, între care fotbalişti.

Nusret Gokce riscă să fie interzis la toate competițiile organizate de forul mondial. Nusret Gokce, cunoscut şi ca Salt Bae, proprietarul unui lanţ de restaurante de lux, s-a fotografiat pe teren alături de Lionel Messi, Angel Di Maria şi alţi campioni mondiali după victoria Argentinei în faţa Franţei (2-2, 3-3, 4-2 d.l.d.).

Imaginile l-au prezentat chiar cu trofeul în braţe, care în principiu nu poate fi atins decât campionii mondiali, responsabilii FIFA sau şefii de stat. În alte imagini, turcul a putut fi văzut încercând să-l prindă de braţ pe Messi, vizibil iritat, sau să muşte medalia unui jucător.

"După ce a studiat cazul, FIFA este pe cale să stabilească în ce manieră anumiţi oameni au avut acces fără permisiune pe teren după ceremonia de închidere de pe stadionul Lusail pe 18 decembrie. Măsurile vor fi luate în plan intern", a anunțat FIFA.

În comunicatul emis, FIFA sugerează clar că Nusret Gokce nu a avut permisiunea de a participa la festivitate și că el a pătruns, pur și simplu, cu forța pe suprafața de joc.

Pe lângă faptul că a intrat pe teren după finala Cupei Mondiale 2022 fără să aibă acces, Salt Bae nu a fost împiedicat nici de forțele de ordine să-și facă "de cap" printre vedete. El i-a agasat pe fotbaliștii Argentinei, de care a tras la propriu, pentru a-și face poze cu ei sau cu trofeul Cupei Mondiale.

Intrusul Salt Bae riscă o gamă largă de sancțiuni, iar cea mai importantă este interdicția la toate competițiile organizate de FIFA. MLS nu a stat deloc pe gânduri și Nusret Gokce a fost deja interzis la finala US Open Cup din 2023. În acest moment, este așteptat verdictul după ancheta lansată de FIFA în cazul "Salt Bae", a transmis digisport.ro. 

Comenteaza