Cum va arăta Parcul Est: 1200 de clujeni au completat chestionarul

Cum va arăta Parcul Est: 1200 de clujeni au completat chestionarul
| Foto: Arhiva

1200 de clujeni au completat chestionarul electronic lansat anul trecut de primărie referitor la amenajarea celui mai mare parc din oraș, Parcul Est. Rezultatele vor fi prezentate săptămâna viitoare la dezbaterea organizată de Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Management Proiecte, Ovidiu Câmpean, a declarat la postul de radio Napoca FM că dezbaterea de marți 4 februarie este foarte importantă pentru viitoarea temă de proiectare a acestui parc.

”1200 de clujeni au completat chestionarul lansat de noi, rezultatele vor fi  prezentate la dezbatere. Pentru acest proiect avem un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, în organizarea concursului internațional de soluții și redactarea temei și a regulamentul de concurs. Aceasta soluție a concursului internațional ne garantează o calitate foarte bună a proiectului și a viziunii de amenajare. Mai ales că, e cel mai mare parc pe care orașul îl va avea, 46 de hectare”, a spus Ovidiu Câmpean.

Acesta a adăugat că proiectul face parte dintr-o strategie mai amplă a municipalității de a amenaja circa 110 hectare de spații verzi noi în oraș în anii care urmează. ”Unele dintre proiecte sunt în execuție, cum e Parcul Între Lacuri pe circa 1 hectar, care va fi gata anul acesta în iunie. Am semnat și contractul de proiectare și execuție pentru cele  21 ha de parc în zona Bulevardului Muncii, Pădurea Clujenilor. E finalizată documentația pentru autorizația de construire și în martie, aprilie pot să înceapă lucrările.

Lansăm mai multe licitații pentru proiectare și execuție pentru proiecte ca baza sportivă La Terenuri din Mănăștur sau la proiectul de reamenajare a malurilor Someșului. Acesta din urmă e un proiect de 30 de milioane de euro, foarte complex, sperăm să dăm drumul la licitație cel târziu în aprilie.

Un alt parc important de 5 hectare, este Parcul Feroviarilor unde am semnat contractul de proiectare, în martie sperăm să fie gata, și să lansăm licitația de execuție”, a spus Ovidiu Câmpean.

Directorul de dezvoltare al primăriei susține că majoritatea acestor investiții se vor face din fonduri europene. ”Mare parte din ele se realizează din fonduri europene. Am avut alocat 45 milioane de euro pe axa 4 a dezvoltării urbane, dar noi am avut proiecte mature depuse mult mai mari. Vestea bună de la Guvern este că s-au declansat procedurile să putem semna toate contractele depuse pe axa 4. La fel și pe axa 10, investiții în educație, unde avem 4 proiecte depuse pe fonduri europene, de modernizare, extindere de școli”, a spus acesta.

Vezi și Clujenii, chemați la încă o dezbatere pentru amenajarea Parcului Est

Comenteaza