Cum vede primarul cazul CFR pe Cluj Arena: "E o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, ci să o unească"

Cum vede primarul cazul CFR pe Cluj Arena: "E o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, ci să o unească"

Emil Boc a vorbit despre situația produsă de cererea clubului din Gruia de a evolua pe stadionul pe care își dispută meciurile de pe teren propriu marea rivală, Universitatea.

Primarul a urmărit desfășurarea evenimentelor din cursul săptămânii produse de cererea CFR-ului de a evolua pe Cluj Arena. Emil Boc este de părere că prezența ambelor echipe în prima ligă este benefică pentru oraș, însă e nevoie de consultări și dialoguri înainte de a putea aborda din nou această temă.

"Am văzut că decizia clubului a fost de a retrage solicitarea și cred că e o decizie înțeleaptă. S-a discutat, s-a analizat, e o temă care nu trebuie să dezbine comunitatea, ci să o unească. Pentru asta avem nevoie de calm, de echilibru.

Decizia de a retrage solicitarea mi se pare bună în acest moment și de a lăsa viitorul deschis pentru discuții. Cu două echipe în prima ligă suntem într-o altă logică. E bine ca aceste lucruri să se facă echilibrat și nu cu heirupul. Trebuie să existe dialog între cluburi, dialog între galerii, dialoguri în comunitate, lucruri care trebuie pregătite.

Meciul din octombrie ar trebui să fie privit ca o sărbătoare a Clujului, toți suntem clujeni, să ne susțintem echipa cu fair-play, nu cu ură și dezbinare. Nu punem o ștampilă pe toată galeria unei echipe.

Este admirabil să vezi o galerie care cântă 90 de minute și susține echipa, într-o atmosferă europeană. Evident că acolo unde există persoane care nu corespund exigențelor, trebuie avut atenție", a spus primarul la Napoca Live.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza