Greva din educație! Daniel Buda: „Profesorii trebuie plătiți pentru a avea un act educațional de calitate” / Liderul PNL Cluj a acuzat PSD-ul de „ipocrizie cât casa”

Greva din educație! Daniel Buda: „Profesorii trebuie plătiți pentru a avea un act educațional de calitate” / Liderul PNL Cluj a acuzat PSD-ul de „ipocrizie cât casa”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Greva generală, demarată luni în școli, va continua și marți. Sindicatele din Învățământ nu au primit vreo invitație pentru o eventuală discuție cu reprezentanții Guvernului.

Europarlamentarul Daniel Buda, care este și liderul PNL Cluj, a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre criza prin care trece învățământul românesc la această oră.

Această problemă era și este în curtea ministerului Muncii, care ar fi trebuit să găsească soluțiile pentru a o rezolva. Apreciez că aceste solicitări din partea profesorilor sunt absolut legitime. În același timp, să știți că nu sunt de acord să ajungem în logica în care nu se vor încheia mediile copiilor, pentru că nu cred că este cazul să facem troc cu mediile acestora. Mi se pare că suntem într-o zonă a exagerării când ne jucăm cu viitorul unor copii.

Cred că cei care gestionează această chestiune ar trebuii să dea dovadă de maturitate și responsabilitate. Nu sunt în măsură să apreciez la ce sume ar trebui să ajungă salariile. Pentru mine un lucru este clar, profesorii trebuie să fie plătiți pentru a avea un act educațional de calitate. În același timp, eu aș merge pe o variantă de a plăti și în funcție de performanța pe care o au copiii”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

„Este o ipocrizie cât casa din partea PSD”

Eurodeputatul clujean consideră că social-democrații iau în calcul amânarea preluării guvernării tocmai pentru ca aceste probleme din educație să se răsfrângă asupra PNL-ului, partidul care dă astăzi premierul, în persoana lui Nicolae Ciucă.

„Înțeleg că PSD-ul insistă pe povestea asta cu amânarea preluării guvernării până la momentul rezolvării acestor probleme. Este o ipocrizie cât casa. Noi știam de câteva luni de zile că se discută astfel de scenarii. Interesul lor este foarte clar: să se deconteze din partea celor de la PNL această situație. Știam demult care sunt problemele profesorilor. PSD propune amânarea preluării guvernării până când se vor rezolva aceste probleme. Nu avem de-a face cu inundații sau cutremure pe care nu le-am putea prevedea. Se știau de aceste probleme. Nu sunt elemente de noutate”, a afirmat Buda.

Amintim, ultima grevă generală din învățământ a avut loc în urmă cu 18 ani și a durat trei săptămâni.

Comenteaza