De ce s-a scumpit Podul Răsăritului / Constructorii bazei sportive La Terenuri vor plăti penalități ''ca popa''

De ce s-a scumpit Podul Răsăritului / Constructorii bazei sportive La Terenuri vor plăti penalități ''ca popa''

Primarul Emil Boc a răspuns unei întrebări legate de majorarea cu peste 1 milion de euro a contractului la podul Oașului – Răsăritului, unde lucrările sunt la început. Edilul a mai spus că există o presiune uriașă exercitată pe bugetul public al municipiului Cluj-Napoca.

''Se suplimenteaza ca asa a cerut legea, odata cu cresterea preturilor la materiale a aparut OUG la Guvern care cere acest lucru. Există o presiune uriașă exercitată pe bugetul public al municipiului Cluj-Napoca: cheltuielile cu gestionarea pandemiei, prețurile tot mai mari la materiale de construcții și creșele. La Terenuri sunt in intarziere si vor plati ca popa. Termenul a fost 16 octombrie, ei au cerut o prelungire. Intra pe lista rusinii, intra la penalizari'', a spus Emil Boc, la un post de radio local.

Consiliul Local urmează să aprobe luni noile costuri pentru podul Oașului – Răsăritului. Execuția fusese atribuită cu 22 de milioane de lei, iar acum a ajuns la 27,6, la care se adaugă TVA. În total, 32,8 milioane de lei.

Lungimea podului construit pe structură metalică va fi de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m, împărțită astfel: partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclet, 2 trotuare. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție. De asemenea, un sistem de iluminat public arhitectural va fi instalat pe pod. Durata de realizare a obiectivului de investiții este de 24 luni: 3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuția lucrărilor. Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL.

Baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur este realizată în proporție de 54%, dar trebuia finalizată la început de toamnă.

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare. Proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. Parcul de agrement va oferi clujenilor zone de recreere pentru copii și seniori. Amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

Noua investiție cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul de proiectare și execuție are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție). Contractul a fost semnat in 28 aprilie 2020. Viitoarea bază sportivă, cu acces gratuit, va fi realizată pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

 

Comenteaza