DEER obține rezultate remarcabile în 2023!

DEER obține rezultate remarcabile în 2023!

Distribuție Energie Electrică Romania - DEER, membră a Grupului Electrica, și-a depășit planul de investiții asumat pentru anul 2023.

DEER a realizat și pus în funcțiune investiții în valoare de 777,1 milioane lei, reprezentând 101,7% din valoarea anuală a programului de puneri în funcțiune planificat pentru 2023.

Veniturile DEER au crescut cu aproximativ 1 miliard de lei, respectiv 29,9%, la 4,41 miliarde lei (de la 3,39 miliarde lei în 2022), în principal din efectul generat de creșterea veniturilor recunoscute pe baza stadiului de execuție a lucrărilor de construcții și ca urmare a creșterii tarifelor de distribuție, cât și scăderii volumelor de energie electrică distribuită. 

https://m.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/EL-Sumar-rezultate-consolidate-pentru-anul-2023/EB56F

„Într-un an în continuare cu multe provocări, am avut realizări extraordinare. Am avut un plan ambițios de investiții pentru anul 2023, pe care l-am îndeplinit și chiar depășit. Ultimii 3 ani au adus cele mai mari provocări pentru industria energetică. Am avut parte de o criză perfectă – sanitară, economică și geopolitică - care ne-a afectat. Sunt provocări, și efectele acestora, cu care încă ne confruntăm, precum lipsa cash-ului sau a forței de muncă, nu numai în cadrul companiei, dar și la nivelul întregii piețe. Suntem mândri că prin eforturile extraordinare pe care le-am făcut ca echipă dedicată și motivată, alături de un management eficient și sănătos, cu focus pe rezultate, am reușit să depășim situațiile dificile în care ne-am aflat, ba mai mult, să facem și performanță”, a declarat dna Mihaela Rodica Suciu, director general DEER.

DEER este lider național în distribuția de energie electrică, și deservește aproximativ 3,93 milioane de utilizatori, în 18 județe, acoperind 40,7% din suprafața României.

„Ne-am asumat și continuăm să facem investiții de peste 100 milioane de euro anual, reprezentând surse proprii, din tarifele de distribuție, dar și finanțări importante din alte surse, pentru modernizarea rețelelor și transformarea acestora în rețele inteligente. Suntem campioni la accesarea de fonduri europene! Până în momentul de față, am semnat 13 contracte de finanțare, în valoare de 333 milioane de euro, din care 259 milioane de euro valoare nerambursabilă, pe care îi investim în modernizarea și dezvoltarea rețelei, digitalizare si eficientizarea proceselor de business, pentru o oferi utilizatorilor noștri servicii de înaltă calitate”.

Comenteaza